Konference om hestens ernæring

30-06-2024 09:47

Trine Askjær-Jørgensen

Under navnet "Hestens ernæring: Fortiden, nutiden og fremtiden" mødes eksperter fra hele verden i næste uge til en konference i Norge, hvor flere danske forskere vil bidrage med deres viden om emnet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 1.-4. juli finder den internationale ernæringskonference for heste, The European Workshop on Equine Nutrition (EWEN), sted i Norge, og her deltager folk fra hele verden.

Rasmus Bovbjerg Jensen, der er uddannet agronom ved Københavns Universitet, har skrevet Ph.d. om ernæring af heste og til dagligt arbejder og forsker ved ved Norges miljø- og biovidenskabelige universitet, står bag denne 2024-udgave af konferencen.

Begivenheden, der har titlen "Equine Nutrition: The Past, the Present & the Future" (Hesteernæring: Fortiden, nutiden og fremtiden), kommer til at foregå i Oslo på Norges miljø- og biovidenskabelige universitet (NMBU). Her kommer der både til at være keynote speakers, workshops mv.

På programmet er bl.a. lektor ved  Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab på Aarhus Universitet, Janne Winther Christensen, som vil fortælle om hestens adfærdsbiologi med fokus på fouragering. Udover hendes oplæg er der mange andre, interessante på programmet med bidragsydere fra bl.a. USA, Tyskland og Schweiz.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag, hvor der afholdes workshops, giver den danske dyrlæge og mavesårsekspert, Nanna Luthersson, en opdatering på mavesår og fodring af heste, mens Rasmus Bovbjerg Jensen fortæller om den forskning i hestens ernæring, som de laver på NMBU.

I forlængelse af konferencen afholdes der fredag den 5. juli et seminar for dyrlæger om hestens ernæring, hvor bl.a. Nanna Luthersson er inviteret til at tale.

Læs mere og se det fulde program.

Fakta
Om European Workshop on Equine Nutrition

European Workshop on Equine Nutrition (EWEN) blev initieret og organiseret for første gang i 2002 i Dijon af forskningsteamet ledet af Veronique Julliand. I 2004 blev det igen afholdt i Dijon, denne gang under paraplyorganisationen European Working Group Nutrition, som blev oprettet af hestekommissionen under European Association for Animal Production (EAAP), der i dag hedder European Federation of Animal Science.

Efter mødet i 2004 begyndte EWEN en rundtur i Europa med møder afholdt i: Italien (2006), Finland (2008), Storbritannien (2010), Portugal (2012), Tyskland (2014) og så igen i Dijon (2016). I 2018 blev EWEN afholdt i Sverige og vendte tilbage til Storbritannien igen i 2022 (det udsatte møde fra 2020). I 2024 vil EWEN blive afholdt i Norge.

Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen