Skal dansk groom vinde FEI-pris?

04-10-2024 15:42

Danske Mette Klose Nielsen har gennem 22 år været hestepasser for det norske paradressurlandshold, og i år er hun nomineret til FEI-prisen som årets groom. Skal Mette have din stemme?

Copyright Ridehesten.com
Den danske groom Mette Klose Nielsen er nomineret til den prestigefyldte Cavalor FEI Best Groom-pris. Her ses hun med den norske paradressurlandsholdsrytter Jens Lasse Dokkan, som hun er fast groom for. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2009 har FEI hyldet ridesportens stjerner til deres årlige galla- og prisuddelingsshow, der i år afholdes i Abu Dhabi den 13. november. For at sætte fokus på de dygtige og dedikerede hestepassere, der både i hverdagen og stævne efter stævner hjælper deres ryttere med at præstere på højeste niveau, uddeles Cavalor FEI Best Groom-prisen. Årets fire nominerede til denne pris er Bettina Cardinael fra Frankrig, Lisa Fundis fra Tyskland, Pille-Riin Roosileht fra Estland samt naturligvis danske Mette Klose Nielsen.

Den danske hestepasser fokuserer på hestenes ve og vel og har de seneste 22 år skabt de bedste forudsætninger for de norske landsholdspararytteres præstationer. Her har hun bl.a. stået bag præmierede ryttere som Jens Lasse Dokan, der vandt individuelt EM guld i 2019, samt PL-guldvinder Ann Cathrin Lübbe.

Copyright Ridehesten.com
Jens Lasse Dokkan og Mette Klose Nielsen. Mette begyndte at stå for den norske pararytters heste på fuldtid efter PL i Rio i 2016. Foto: Privat

Det at være blevet udvalgt som en af de fire finalister er vældig stort for mig, lyder det fra Mette Klose Nielsen, der fortæller:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg havde ingen ide om, at jeg var blevet nomineret, så da jeg fik mailen fra FEI om, at jeg var blevet shortlistet, måtte jeg lige læse den et par gange. Jeg er utrolig beæret og stolt over, at Norges Rytterforbund har valgt at nominere mig til denne pris. Det norske paralandshold har været en stor og betydningsfuld del af mit liv i mere end 22 år, så det her er en kæmpe anerkendelse fra deres side, som jeg sætter stor pris på.

Copyright Ridehesten.com
Her ses Mette Klose Nielsen på Jens Lasse Dokkans faste partner DV-vallakken Aladdin e. Akinos/ May Sherif. Foto: Privat

Jeg synes, det er fantastisk, at FEI og Cavalor har lavet denne pris til den bedste groom. Det giver for mig en følelse af, at os grooms bliver anerkendt for det, vi gør, på lige fod med ryttere og andre i den internationale rideverden, siger Mette Klose Nielsen også.

Afstemningen er åben fra den 3.-13. oktober, hvor du kan stemme på de nominerede i de forskellige priser. 50 % af afgørelsen baseres på denne folkeafstemning, mens de resterende 50 % afgøres af et dommerpanel fra FEI. Mette er det eneste danske islæt i konkurrencen, og du kan stemme på hende og/eller de andre nominerede HER.

Copyright Ridehesten.com
Jens Lasse Dokkan, Mette Klose Nielsen og Aladdin. Du kan stemme på Mette til og med den 13. oktober. Foto: Privat

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen