KM Open med masser af deltagere

02-08-2023 15:12

Charlotte Kusk Berwald

I weekenden blev der for tiende år i træk afholdt KM Open hos Anna Grethe og Søren Jensen ved Rask Mølle, på gården Katrines Minde. Det er samme gård, der har lagt navn til stævnet

Copyright Ridehesten.com
Små ben og fuld fart ved KM Open. Her ses Malene Langke og Lady. Foto: Jimmy Leen Friis
Nyheden fortsætter efter annoncen

KM Open har fokus på de mindre ponyer, der højest måler 120 cm. og deres kuske. Det første år var der tilmeldt 11 kuske, i år var deltagerantallet steget til 27 kuske. I 2017 blev foreningen "Danske Småpony Kuske" stiftet og det er nu foreningen, der står for at afholde arrangementet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var klasser for børn, junior, uøvede og øvede. Lørdag formiddag stod i dressurens tegn, hvor der blev kørt mange flotte programmer. Weekendens vejr bød på en hel del regn, så lige inden toppekørslen startede, kom der en ordentlig regnbyge. Alle kuskene kørte med omtanke og dette betød også at alle kom sikkert igennem, selvom der var fart over feltet. Søndagen bød på derby, og da vejrudsigten lovede skybrud, satte alle farten op så alle kuske og ponyer kom tørre gennem dagens program. 

– Det var en virkelig god weekend som jeg havde set frem til i næsten et år. Både ponyerne og deres kuske havde virkelig en fest på banen og alle var gode til at heppe på hinanden. Lady og jeg lå ikke så højt i dressuren og vi fik lidt tidsfejl i toppekørsel. I derby gav vi den bare fuld gas og det var nok til at vi endte som nummer to, fortæller Malene Langke til Ridehesten. Hun og Lady glæder sig allerede til næste år, som gerne skulle byde på endnu et KM Open og endnu en forrygende weekend for de lidt mindre køreponyer og deres kuske.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen