Kim Jong Un laver mediestunt på hvid hingst

18-10-2019 12:02

Camilla Tiefensee Schrøder

Det nordkoreanske statsmedie har offentliggjort en serie af storladne billeder, hvor landets leder Kim Jong Un rider stolt af sted på en hvid hingst ved nordkoreanernes hellige bjerg, Paektu. Billederne skal varsle en kommende "storslået operation"

Copyright Ridehesten.com
Kim Jong Un vil vise hele verden, at han kan tæmme den vilde hingst. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Symbolværdien i en galoperende, hvid hingst er stærk, og det ved også den nordkoreanske leder, Kim Jong Un. I denne uge er det lykkedes ham at nå ud til medierne i hele verden med sine billeder. Reuters, BBC, CNN, New York Times og herhjemme Danmarks Radio og TV2 er blandt medierne, der har bragt propagandabillederne, som i den vestlige verden er blevet modtaget med en humoristisk undertone. Men i Nordkorea er det ramme alvor.

Ifølge Nordkoreas statsmedie KCNA, som har udgivet billederne, er hans march på hesteryg ved Mount Paektu en vigtig begivenhed, som har stor betydning for den koreanske revolutions historie.
– Efter at have overværet det store øjeblik på toppen af Mount Paektu, var alle embedsmændene lykkeligt overbeviste om, at der er en stor operation på vej, som vil forbløffe verden og føre til fremskridt i den koreanske revolution, lyder det fra KCNA.

Hvad denne operation præcist kommer til at indebære er dog endnu uklart. Analytikere, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, mener, at de symbolske billeder har til formål at vise, hvordan Nordkorea trodser de internationale sanktioner mod deres atom- og missilprogrammer.

Reuters har samlet billederne i et videoklip, som kan ses nedenfor:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner