Kæmpe træ vælter ned over banen til landsstævne (video)

21-06-2021 09:12

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Når ponyen stikker af midt under et program, plejer man at ærge sig godt og grundigt. Men denne gang  var det med god grund, at Pilegårdens Royal tog benene på nakken. Der væltede nemlig et stort træ ned lige foran ham til landsstævnet i Gråsten Rideklub

Copyright Ridehesten.com
Træet der væltede ned over konkurrencebanen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden klokken havde slået ti, var der faldet over 10 millimeter regn til pony landsstævnet i dressur i Gråsten Rideklub i går. 
Dog var humøret stadig højt, og stævnet fortsatte med en lille forsinkelse på 20 minutter. 

Selvom solen begyndte at titte frem, blæste det voldsomt da den første ekvipage i Horseworld Cup, stor tur for kat. I, Ulrikke Kiertner Kolmorgen og Pilegårdens Royal red på banen. Vinden havde virkelig taget fat, og det var begyndt at knage i træerne langs banen. 

Copyright Ridehesten.com
Ulrikke Kiertner Kolmorgen og Pilegårdens Royal e. Houdini. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Pludselig skete det, som ikke må ske! Et kæmpe træ havde givet efter for blæsten, og var væltet lige ud foran Royal og Ulrikke. 

Ulrikkes mor Helene Elisabeth Sloth fortæller til Ridehesten: 
– Ulrikke nåede ikke at opfatte, hvad der skete, Royal stak bare pludselig af. Det var først, da hun kiggede sig over skulderen, at hun så, hvad der var sket.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se videoen af træet der vælter her:

- Vi er meget taknemmelige for, at alle, medlemmer og ikke medlemmer, var lynhurtige til at hjælpe med at få sat op inde i hallen. Vi fik gjort banen stævneklar på cirka ti minutter, det var dejligt at se. 

Ulrikke og Royal havde det heldigvis godt efter forskrækkelsen, og de fik lov til at ride resten af programmet igennem inde i hallen, og endte med et flot resultat på 66,911%

Copyright Ridehesten.com
Ulrikke Kiertner Kolmorgen snakker med dommer Gunilla Nyman, inden hun fortsætter sit program indendørs. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Selvom Gråsten Rideklub af 2004 blev udsat for lidt af hvert på stævnets sidste dag, var humøret stadig højt og de fik afviklet et godt stævne, med flotte ærespræmier og dygtige ekvipager. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen