Jørn Abildgaard bliver 75 år i morgen

05-05-2021 09:28

Marie Helene Rigård Rohleder

Den 6. maj fylder Jørn Abildgaard 75 år. Jørn har gennem en lang og succesfuld erhvervskarriere beklædt flere direktørstillinger og bestyrelsesposter og driver sammen med sin hustru, Ingeborg Abildgaard, Stutteri Skovgaarden ved Støvring. Jørn Abildgaard er også folkevalgt revisor for Dansk Varmblod 

Copyright Ridehesten.com
Jørn Abildgaard. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 6. maj fylder den nordjyske erhvervsmand Jørn Abildgaard 75 år.

Med udgangspunkt i en lang karriere som erhvervsdirektør i et landsdækkende pengeinstitut bevægede Jørn Abildgaard sig videre over virksomhedsrådgivning til over 10 år at være med til at opbygge Calum A/S. Siden har Jørn Abildgaard arbejdet som rådgiver for offentlige og private organisationer indenfor primært areal og ejendomsudvikling.

Jørn Abildgaard bor sammen med sin hustru Ingeborg på Stutteri Skovgården mellem Støvring og Guldbæk. På adressen driver ægteparret professionelt stutteri med opdræt af dressur-, spring- og militaryheste. 
Det er snart 50 år siden, at parret flyttede ind på Skovgården, hvor de har haft både får, kødkvæg og heste selvfølgelig. 

Indtil 1986 var hesteavlen på et middel niveau. Det fik parret til at skifte med henblik på at forsøge at opnå topniveau.

Copyright Ridehesten.com
Abildgaards Synergi til Copenhagen Eventing. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

– Alle 11 heste blev solgt og vi startede op med køb af 1½ års hoppeplag Sans Gene fra den kendte hestemand Svend Christensen i Spandet, som avlede på en gammel tysk holstenerstamme, hvis rødder kan føres tilbage til 1881. Hun blev siden Elitehoppe, fik guld for samling og avlede årets føl i DV i 1989 og siden avlsgodkendte hingst, samt en række medaljehopper og internationale sportsheste i spring, dressur og sidst military, fortæller Jørn Abildgaard. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

F.eks. RDH hoppen Abildgaards Synergi som deltog i 2020 i UVM i Frankrig i military. Guldmedaljehoppen Sans Logi, datter af Sans Gene, danner nu primært platformen i den nuværende avl.

Gennem årene har Jørn Abildgaard været i front for utallige foreninger. P.t. i bestyrelsen for Nordjysk Forening for Professionelle Bestyrelsesmedlemmer og folkevalgt revisor for Dansk Varmblod.

Copyright Ridehesten.com
Jørn Abildgaard. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen

Jørn Abildgaard er fortsat erhvervsaktiv som medejer af og adm. Direktør for Udviklingsselskabet Abildo ApS, som primært beskæftiger sig med etablering af dagligvarebutikker i Jylland.

Parret har to børn og to børnebørn og ynder at gå på jagt i ind- og udland.

Dagen fejres i første omgang med den nærmeste familie.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen