– Jeg niver mig selv lidt i armen

21-06-2024 22:12

CHIO Rotterdam: – Jeg er bare sindssygt privilegeret og meget taknemmelig, fortæller Nanna Skodborg Merrald, som i denne uge er til start i Rotterdam på Blue Hors Don Olymbrio, der virker til at være i sit livs form

Copyright Ridehesten.com
Nanna var naturligvis glad og tilfreds efter onsdagens ridt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En, to, tre og fire – det er så mange internationale Grand Prix-heste, som Nanna Skodborg Merrald i øjeblikket har stående i stalden på Blue Hors. De sidste par år har Nanna taget den internationale scene med storm, da hun gang på gang har imponeret på både erfarne og uerfarne heste.

For to uger siden var hun til start i Hagen på de to Zack-sønner, nemlig 16-årige Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II og 11-årige Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/De Niro 6. Her blev det til en sejr i Grand Prix med over 78% på Zepter og en sejr i kür med knap 80% på Znickers.

– Det er virkelig en fed følelse at have de fire heste og noget, som jeg lige skal nive mig selv i armen over og huske at nyde. For selv om det også er travlt at have dem, fordi de skal alle sammen holdes i gang, så er jeg bare sindssygt privilegeret og meget taknemmelig, fortæller Nanna.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I denne uge er det så 16-årige Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro, som Nanna har valgt at ride ved Nations Cup-stævnet i Rotterdam. I gårsdagens Grand Prix-klasse havde ekvipagen en rigtig god tur, hvor de, trods lidt fejl, blev nummer seks med 73,63%.

– Jeg synes egentlig, han er i sit livs form. Han er fit og glad, og jeg synes, at jeg ligeså stille finder flere og flere detaljer på ham. Jeg prøvede at satse lidt mere i mine serier i går, og det resulterede desværre i en fejl i to'erne, men hvis ikke man risikerer noget, så prøver man heller ikke at rykke baren lidt, så det er jeg egentlig godt tilfreds med, fortæller Nanna.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen hjalp Nanna og Don O under onsdagens træning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Under onsdagens træning på det store stadion kunne man spotte Daniel Bachmann Andersen med headset på. Nannas træner, Michael Søgaard, havde ikke mulighed for at være der, og derfor havde Nanna spurgt Daniel om hjælp, da han kender hingsten bedre end de fleste. I årene fra 2016 og frem til 2019, da Daniel var ansat på Blue Hors, var han nemlig pilot på den røde avlshingst.

– Det var dejligt at få hjælp af Daniel. Jeg synes først og fremmest, at det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden, og så kender Daniel jo Don O. Michael var desværre forhindret i at komme, så derfor var det fedt lige at få et par fif fra Daniel. Selvom det er lang tid siden, han har redet på Don, er det stadig mange af de samme ting, man lykkes med.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Om halvanden uge pakker Nanna igen lastbilen, da hun skal ride Nations Cup i Aachen på Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro, mens Blue Hors Znickers også skal med for at gå den firestjernede tur.

Inden da skal Nanna og Don O dog igen i ilden i Rotterdam, hvor de i morgen eftermiddag skal ride Grand Prix Special.

Hør herunder Nanna fortælle mere om hvordan hun holder Don O i gang og hvad status er på Zepter

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen