Jeanette Sund i top med to GP-heste

09-01-2024 16:04

Jeannette Sund sluttede 2023 af med topplaceringer i Grand Prix på to heste til C-stævnet i Grindsted. Med begge heste, Rafalou og Kaiseradler, ligger der et årelangt partnerskab bag, som har ført dem til toppen af dressuren

Copyright Ridehesten.com
Jeannette Sund med Rafalou, som red to sejre hjem på til stævnet i Grindsted d. 29. og 30. december. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På nogle af året 2023's sidste dage afholdte Grindsted Rideklub C-stævne i dressur med klasser helt op til Grand Prix-niveau. I procentklassen for de sværeste dressurklasser var Jeannette Sund at finde på startlisten med intet mindre end to heste, og det blev til en sejrrig weekend for Jeannette og begge heste. 

Fredag indledte Jeannette Sund med en sejr i Intermediare II på den 14-årige vallak Rafalou e. Skovens Rafael/ Ferro (opdr. Anne Rasmussen) med et ridt til 71,447%. Ikke langt efter fulgte Anna Kasprzak og Everian L e. Everdale/ Hochadel (opdr. Karsten Bundgaard) på andenpladsen med 70,400%. 

Jeannette Sund har selv uddannet Rafalou fra 5-års til Grand Prix-hest med adskillige starter og topplaceringer i bagagen. Parret havde deres debut i Grand Prix i begyndelsen af december måned 2023 og til deres blot anden Grand Prix-start lykkedes det dem at hive en sejr med hjem i lørdagens procentklasse for de sværeste dressurklasser. 

Copyright Ridehesten.com
Jeannette Sund og Kaiseradler har dannet par siden 2013, hvor de havde deres første stævnestart sammen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her red ekvipagen sig igennem Grand Prix-programmet til en bedømmelse på 72,300%, hvilket indbragte dem sejren i klassen. Tilmed indtog Jeannette Sund også andenpladsen i klassen med hesten Kaiseradler e. Van Deyk E.H./ Gajus, som hun også startede i Grand Prix og scorede 70,600% på. 

Jeannette Sund har dannet par med Kaiseradler siden 2013, hvor de havde deres første start sammen i LA2. Siden er det blevet til mange starter og flere ridt på Grand Prix-niveau, hvor de har både nationale og internationale starter bag sig. 

Stævnets resultater. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen