Jan Christensen og Romeo i front af Bundgaard X Trolle Cup

07-05-2022 21:26

Ved dagens landsstævne i Frederiksværk blev der taget hul på årets første afdeling af Bundgaard X Trolle Cup. Det trak Jan Møller Christensen og Romeo sig sejrrigt ud af, mens Anna Zibrandtsen og Quel Filou vandt Grand Prix-klassen

Som vaneligt afholder Frederiksværk Rideklub et forårs landsstævne her i starten af maj og i lighed med de andre år, har mange ryttere fundet vej til stedet med en af de flotteste udendørsbaner. 

I morges blev stævnedagen startet med MB0, som blev vundet af Cecilie Lyndrup på Stenagers Faramir DWB e. Franziskus/Wilkens (opdr. Bjarne og May-Britt Christensen) med 70,83%. På andenpladsen fulgte Maria Falkner Hansen på Dollar Girl e. De Niro/San Amour med 70,77%, mens Amalie Kastrup Gylden på Stald Skaarup's Sezjon e. Sezuan/De Noir (opdr. Lykke og Henning Skaarup) blev nummer tre med 70,19%.

Det høje niveau fortsatte i MA1, hvor Lea Dyre Jespersen på Lykkeholms Duel e. Blue Hors Don Olymbrio/Liberty Dane (opdr. Helle S. Merrald) vandt klassen med 72,36%. På trods af at Rose Marie Henriksen og Bourani 3 e. Bordeaux/Don Davidoff havde debut i MA-klasserne, blev det til en overbevisende andenplads med 70,69%, hvorefter Anne Sofie Aaen på Dr. Frankenstein e. Hirtentanz/Latimer fulgte på tredjepladsen med 68,88%.

Gennem 25 år har den populære dressurturnering Bundgaard Byg Cup tiltrukket og uddannet et hav af talentfulde dressurryttere. I år har den ændret navn til Bundgaard X Trolle Cup, da Trolle Company er blevet medsponsor. I dag tog rytterne så hul på den første kvalifikation, som blev redet i Intermediare 1 og her lagde Jan Møller Christensen på avlshingsten Romeo e. Blue Hors Romanov/Wolkentanz, sig i front med 72,32% inden der i morgen skal findes en samlet vinder af kvalifikationen efter küren. 

Andenpladsen blev indtaget af Carina Nevermann Torup på Moromax e. Occacio/Schampus (opdr. Steffen Madsen) som opnåede 70,13%, mens Lone Madsen på Heslegård's Ragnhild e. Heslegård's Rubin/Heslegård's Louis (opdr.  Helsegård Stutteri v/ Lisbeth Johnsen) blev nummer tre med 70,04%.

I marts måned havde Anna Zibrandtsen Grand Prix-debut på 11-årige Quel Filou Old e. Quaterback/Stedinger og i dag debuterede ekvipagen så i selv samme klasse på landsplan. Med adskillige 8-taller gennem hele programmet vandt de dagens Grand Prix-klasse med velfortjente 72,83%.

Den nærmeste konkurrent til Anna blev berider Michael Søgaard på Fredensdals Fountain e. Fürstenball/Stedinger (opdr. Linda Falensteen og Martin Strande) som red sig ind på andenpladsen med 71,33%. På tredjepladsen fulgte Joachim Chr. Thomsen på Aarø's Gandhi e. Blue Hors Don Romatic/Resident (opdr. Lone og Knud Boisen) med 70,06%.

Stævnets start- og resultatlister. 

Ridehesten.com har i dag haft en fotograf til stede, billederne kan ses her på siden i morgen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen