Ja, fire i finalen!

22-09-2017 18:49

Britt Carlsen

Det blev ved de fire danske heste i finalen ved UVM på Zangersheide - selvom et par ryttere havde redet så godt i dag, at der bestod en mulighed for, at også de kunne nå ind i søndagens finaler

Copyright Ridehesten.com
Finalist: Jesper Meyenburg med Bøgegården Gladiola.

Konkurrencen er benhård ved UVM på Zangersheide og der er ingen garantier for, at fejlfrie ridt resulterer i finalepladser. Efter første kvalifikation var otte DV-registrererde heste fejlfrie, og der var dermed en mulighed for, at få flere finaleheste i år. Som dagen gik blev det dog klart, at ikke alle formåde at holde nullet i dagens kvalifikation, hvor kravene også var strammet betydeligt, især i klassen for 5-års heste. 115 af de 5-årige heste var fejlfrie den første dag, mens antallet var reduceret til 73 i dagens kvalifikation. Karen Møller Rohde med Le Hero Ask e. Le Champ Ask/Carson Ask (Stutteri Ask A/S) og Jesper Meyenburg med Bøgegården Gladiola e. Bøgegården´s Graf´s Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) gentog deres fejlfrie ridt fra første kvalifikation, og de er nu finaleklare. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fendi Ask.

To finalister i 6-års
Der har været flere Dansk Varmblods finalister på Zangersheide tidligere, og et par medaljetagere. Det har især været i aldersgruppen for de 5-årige heste, at forbundet har haft finalister, men i år er der to 6-års heste finalekvalificeret: Karen Møller Rohde med Fendi Ask e. Favorit Ask/Carthago (opdr. Stutteri Ask A/S) og Rikke Hastrup Kristensen med First Choice HT e. Favorit Ask/Contendro I (opdr.  H.C. Toft)

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Le Hero Ask.

Der var ellers hele otte danske ryttere, som bejlede til en finaleplads efter første kvalifikation. Jesper Meyenburg med Syvhøjegårds Eyecatcher e. Ci Ci Senjor Ask/Carano (opdr. Niels Osterland) fik i dag fire fejl, 
Ebba Larsson (SWE) med Hecas Cartano e. Carrico/Landor S (opdr. Marianne og Finn Tschernja) fik 12 fejl, 
Rikke Haastrup Kristensen med Balouca Z (ZANG) e. Baloubet du Rouet/ Parco fik 4 fejl
Søren Møller Rohde med Chasseur Ask (ZANG) e. Casall/ Carthago fik 9 fejl
Christian Petersen med Cato Alfarvad Z (ZANG) e. Crown Z/Alfarvad Grundgold II fik 8 fejl.
Eva Kramer med Quadrosson Ask (HOLST) e. Quadros/Carentan var fejlfri i både første og anden kvalifikation, men desværre ikke hurtig nok til en plads blandt finalisterne. Ulrik Kjær med Favorit Julius e. Favorit Ask/Julius (opdr. Mathias Bernt Sørensen) red med blot en tidsfejl i anden kvalifikation.
Og i dag var Thomas Jensen og Diarada S e. Diarado (opdr. Flemming Schultz) fejlfri. 

I klassen for 7-års heste var Karen Møller Rohde fejlfri med med Cornettino Ask (OLDB) e. Cornet's Stern/Chacco-Blue, men de fik fejl i anden kvalifikation. 

Se de mange resultater HER

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen med First Choice HT.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner