Insektstik

16-04-2016 15:00

Forårets blomsterflor samt den stigende dagslængde og temperatur er ensbetydende med aktivitet blandt insekterne. De stikkende insekter kan, ud over at være generende for hesten, også være farlige 

Copyright Ridehesten.com
Sidder der en bi eller en hveps i den blomst hesten indtager kan det få ubehagelige konsekvenser

Hvepse og bier stikker som forsvar når de føler sig truet mens myg, bremser og klæg stikker for at få næring fra hestens blod. Alle insektstik er generende for hesten, men særligt er biernes og hvepsenes stik ubehagelig, da de indeholder en gift. Stikkes hesten af en bi eller en hveps kan hesten reagerer voldsomt, og den kan hæve meget op i området omkring selve stikket, ligesom den kan udvikle nældefeberlignende udslæt, hvis den udsættes for mange stik. Stikkes hesten en uheldigt sted, i munden eller på tungen, eller er den allergisk over for insektgiften, kan den hæve yderligere op og få problemer med vejrtrækningen.

Er hesten meget hævet, eller har udviklet nældefeberlignende udslæt, skal dyrlægen tilkaldes for at behandle med anti-inflammatorisk medicin. Ligeledes skal dyrlægen tilkaldes hvis hesten udvikler feber, får svedudbrud eller forhøjet puls.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen