Indspark fra stævnearrangør Casper Cassøe

23-10-2024 17:20

– Vi tror på vores sport – nu har vi brug for et forbund, der også gør det. Sådan lyder ordene fra Casper Cassøe Krüth i hans indlæg til debatten om fremtiden

Copyright Ridehesten.com
Oversigt af Boxen under World Cup i lørdags. Foto: World Cup Herning

Weekendens World Cup i Herning bekræftede det, vi allerede ved: Der er massiv opbakning til ridesporten i Danmark.

Hallerne var fyldte, og publikumsrekorderne blev slået. Men på trods af denne entusiasme står vi over for en krise, der truer med at splitte vores sport. Dansk Rideforbund er fanget i en magtkamp, som skaber intern uro og forhindrer enhver form for fremdrift.

Det seneste år har hestevelfærd fyldt meget i den offentlige debat, og det er et vigtigt fokus, som vi i branchen skal prioritere højt. Vores heste og deres velfærd er afgørende for sporten. Desværre må vi erkende, at forbundet ikke altid har stået ved sine beslutninger og retningslinjer. Og i stedet for at fremhæve den positive udvikling, der allerede er i gang, ser vi en tendens til, at fokus rettes mod det negative.

Vi har brug for et forbund, der tør anerkende, at korrektion kan være en nødvendig del af træningen, når det gøres korrekt. Dansk Rideforbund er desværre blevet en undskyldende skygge af sig selv, som følger folkestemningen frem for at bruge sin faglighed til at styre en nuanceret samtale om vores sport. Vi skal lære af fejl i samarbejdet mellem hest, rytter og træner - ikke hænge folk ud offentligt. Det, vi gjorde for 10 år siden, er måske ikke rigtigt i dag, og derfor skal der defineres en forældelsesfrist og et klart regelsæt, der kan regulere straks uden lange sagsbehandlinger.

Det er på tide, at vi alle tager ansvar. I branchen er der bred enighed om, at vi ikke har gjort det godt nok, og vi skal stå sammen om at udvikle os i den rigtige retning. Vi må genskabe dialogen i stedet for at udstille enkeltpersoner eller bekæmpe hinanden – især inden for forbundets egne rækker.

Samtidig forbereder TV2 Dokumentar tilsyneladende en ny udsendelse om "blå tunger", hvilket kan medføre yderligere skader på vores sport. Det er vigtigt, at vi ser objektivt på fakta og ikke lader os påvirke af selvudnævnte eksperter med personlige dagsordener.

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth. Foto: World Cup Herning

Men den største trussel mod vores sport kommer indefra. Vi skal sikre udvikling, ikke afvikling, som vi desværre ser i øjeblikket i Dansk Rideforbunds bestyrelse, hvor personlige agendaer tager overhånd. Der er ikke brug for ny tumult. Der er brug for en bestyrelse, der lader den nye bestyrelsesformand få arbejdsro til at lade forbedringer og forandringer sætte sig, før det kan fungere.  

Det er nu, vi skal handle! Derfor er det en lettelse, at der er indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling.

Drastiske beslutninger er nødvendige for at bringe sporten tilbage på sporet. Den kommende bestyrelse skal have modet til at lede Dansk Rideforbund som den professionelle organisation, det bør være. Vi har brug for visioner, forretningserfaring og økonomisk forståelse – og vigtigst af alt: tillid til at disciplinudvalgene og administrationen besidder de rette faglige kompetencer til både den daglige sagsbehandling og den korrekte forståelse af hestevelfærd.

Vi må ikke lade eliten få al opmærksomheden. Der skal være plads til alle i Dansk Rideforbund, så vi sammen kan sikre fremtiden for ridesporten i Danmark.

Casper Cassøe Krüth
Stævnearrangør

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner