Ikaros solgt på første henvendelse

15-09-2022 19:11

Trine Askjær-Jørgensen

Det gik stærkt med det fine hingsteføl efter Iron. Køberen ringede allerede dagen efter, Engbjergs Ikaros var sat til salg, og dermed blev han solgt på den første henvendelse

Copyright Ridehesten.com
Engbjergs Ikaros. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det mørke hingsteføl, Engbjergs Ikaros, der er efter Iron og med Blue Hors Romanov som morfar blev solgt på den første henvendelse. Køberen ringede dagen efter, at Ikaros var sat til salg på Ridehesten.com, og lynhurtigt var han solgt.

"Utrolig smuk, vejrejst og godt gående hingsteføl sælges. Her er ridehesten for fremtiden til det høje niveau eller en potentiel avlshingst, da moderen før har fået udtaget hingsteafkom til kåring". Sådan skrev sælger Linda Rømer fra Hirtshals i annoncen, og det vakte interesse for føllet, der er født i år.

– Vi satte ham til salg, fordi vi avler føl og som udgangspunkt altid sælger hingsteføllene. Vi er hobbyavlere og avler gode heste, men kan jo ikke beholde dem alle. Ikaros blev sat til salg på Ridehesten den 1. september, og den 2. september ringede hende, der så endte med at købe ham, fortæller Linda Rømer og fortsætter:

– Køber bor på Sjælland og endte faktisk med at sende sin søster og søsterens mand, der har avlet DV-heste i mange år, ud for at se Ikaros. Det gik så sådan, at køberen på baggrund af, hvad de to havde set, endte med at købe hele to føl; Ikaros og Davinci.

Dermed blev også Engbjergs Davinci e. Hesselhøj Donkey Boy/ Quaterhit solgt. De to føl bliver stående hos avlerne, indtil de er fravænnet og flytter så til Sjælland senere på efteråret.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bag begge føl er gode hingste, men også moderlinjerne har flotte præstationer: Mor til Davinci er Felicity, og hendes mormor er mor til to godkendte hingste efter Hesselhøj Donkey Boy.

Moren til Engbjergs Ikaros, Regina Vogt, er ERDH-hoppe og blev som 2-års udtaget til Dansk Varmblods eliteskue. Regina er bl.a. Mor til Skallebæks Regent, som blev solgt til USA, hvor han gik Prix St. Georges med stor succes. Han vandt titlen ”2019 USDF Horse of the Year at Prix St George”, inden han desværre blev syg og måtte aflives. Han vandt desuden både 5- og 6-års FEI young horse-finalen og blev udtaget ved forbesigtigelsen i Dansk Varmblod, inden han blev solgt til USA. Ligeledes blev han som føl udtaget til eliteskuet, hvor han fik 9 i i type og 8 i helhed. Regina er også mor til Skallebæks Re Noir, som har bestået sin egnethedstest i dressur med 810 point og alle karakterer over 8. Hun er også mor til Skallebæks Respect DWB, som blev solgt på Dansk Varmblods elitefølauktion.

Flere heste til salg
Avlerne har flere heste til salg, da de har lige fået barn nummer 6 og samtidig er selvstændige begge to, hvorfor de ikke har tid til at beholde unghingstene, indtil de kan rides op. De har derfor valgt kun at beholde deres to avlshopper, en 1-års hoppe og en hoppe fra i år efter Sezuan.

Således sælger de også to 1-års hingste, hvoraf den ene er at finde på Ridehesten.com allerede. Det er Engbjergs Fighting Falcon e. Freestyle/ Blue Hors Romanov, og den anden Engbjergs Janeico Platinum e. Janeiro Platinum/ Blue Hors Romanov kommer på hjemmesiden inden længe. Hans mor er en EBRDH-hoppe, og hans helbror er solgt til Helgstrand.

Copyright Ridehesten.com
Engbjergs Fighting Falcon. Foto: Privat
Fakta
Skal din salgshest på forsiden af Ridehesten.com?

Ønsker du et hurtigt og sikkert salg? Så skal din hest være "Ugens salgshest" på Ridehesten.com. 

Ridehesten.com er Danmarks mest besøgte hesteside med i gennemsnit over 26.000 besøgende hver dag.

Vi huser i forvejen en populær salgsside med mange daglige besøgende, men nu har du muligheden for at skabe endnu mere opmærksomhed på din salgshest. 

Ugens salgshest på Ridehesten.com
Som ugens salgshest producerer vores redaktion en artikel om din salgshest.

Vi ringer dig op til et kort telefoninterview og skriver en artikel på 3-400 ord om din salgshest. Du har mulighed for at vælge 2-3 billeder fra vores store fotodatabase til artiklen.

Artiklen vil blive markeret som advertorial og ligge som topnyhed på ridehesten.com i minimum 2 timer.

Pris: 1250 kr. inklusiv moms.

Er du interesseret?
Kontakt Ridehestens redaktion, Trine Askjær-Jørgensen og Thomas Bach Jensen, på mail info@ridehesten.com

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen