Ib Kirk deler ud af sin erfaring til Dalumgaard

09-03-2019 10:47

Annika Knudsen Lorentsen

Ryttere fra både elev- og privatskolen Dalumgaard er i dag taget sammen til Herning for at overvære Dansk Varmblods Hingstekåring. Dagen startede ud med et besøg i hingstestalden, hvor avler Ib Kirk fra Katrinelund gav et indblik i hingstestationen arbejde, og samtidig fremviste hingste for de unge besøgende 

Copyright Ridehesten.com
Fremvisning af Casall Sem. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Godt 20 ryttere fra Dalumgaard Rideklub er i dag afsted sammen til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. I hingstestalden fortalte Ib Kirk først om, at de holder til på deres slægtsgård Katrinelund på Mors. Heste er for Ib Kirk og alle omkring Katrinelund en livstil. Det er deres store passion, og for Ib er det vigtigt, at alle hos dem har et godt sammenhold. 

– Når medarbejdere hos os begynder at sige vi og vores, så ved jeg, at vi har det rigtige sammenhold. Alle hos os er vigtige, og et godt samarbejde er nøglen til succes, fortalte Ib Kirk til de interesserede ryttere fra Dalumgaard Rideklub. 

Dernæst fremviste Ib og en af hans trofaste hjælpere springhingsten Casall Sem e. Cabachon/Coronado (opdr. Esben Pedersen). Rytterne gennemgik Dansk Varmblods bedømmelsessystem det såkaldte lineær registrering i forhold til den store hingst. I den forbindelse fandt rytterne frem til, at Casall Sem er en storrammet hingst, som samtidig har en ædelt udtryk og meget kønspræg.

Efterfølgende fremviste Ib den unge dressurhingst Korsgårds Triton e. Tailormade Temptation/De Noir, som deltager i kåringen i år. Her så rytterne fra Dalumgaard en flot unghingst, som på grund af sin alder stadig mangler lidt for at være fuldendt, men de blev også enige om, at det uden tvivl var en flot hingst med et godt udtryk.

Rytterne fra både elev- og privatskolen fra den fynske klub Dalumgaard fik altså lov at komme med bagom hos Katrinelund, hvor Ib Kirk kom bredt omkring både deres avl og hestehold. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er stolt af, at vi har kunnet forene elev- og privatskolen, hvor vi sammen tager ud og oplever ting eksempelvis som her i Herning. Det er vigtigt, at alle er lige, og at vi er en enhed, som bakker hinanden op, fortæller Charlotte Eggertsen, Formand for Dalumgaard Rideklub. 

Copyright Ridehesten.com
Tre friske piger: Emma Larsen, Paula Jessen og Dina Naas. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen

Tre friske unge piger fra Dalumgaards elevskole, Paula Jessen, Dina Naas og Emma Larsen, deltog ivrigt i bedømmelsen af Katrinelunds flotte hingste.

– Det er spændende og lærerigt at høre, hvad Ib Kirk har at fortælle. Det er også noget, vi kan bruge, hvis vi engang selv skal ud og lede efter den rette hest, fortæller Paula Jessen.  

Flokken fra Dalumgaard skulle nu videre ud og opleve hele arrangementet, hvor de starter med at se dressur i Jyske Bank Boxen. Senere skal rytterne møde top-dressurrytterne Daniel Bachmann Andersen og Severo Jurado Lopez, som straks indvilligede i at møde rytterne, da formand Charlotte Eggertsen kontaktede dem. 

– Vi glæder os til at opleve hele arrangementet og særligt gallashowet, men vi glæder os også bare til det at mærke stemningen her i Herning, slutter Dina Naas, rytter fra elevskolen på Dalumgaard.

Copyright Ridehesten.com
Rytterne modtog goodiebags fra Ib Kirk og Katrinelund, sponsoreret af Back on Track. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen