Hvordan du får lazerfokus på under 10 minutter

21-05-2021 06:46

Anja Nielsen

Oooookayy, ro på Anja. Under 10 minutter? – Skal der ikke mere til? NEJ! – og jo. Lad mig forklare

Copyright Ridehesten.com
Husk på, at til stævner træner vi ikke nye ting, der tester vi formen af og finder ud af om det arbejde vi har lavet derhjemme, op til stævnet, er nok, eller om vi skal hjem og træne det endnu mere.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når jeg har en rytter i forløb hos mig, så arbejder vi hele vejen rundt. 360 graders eftersyn, kan du vel godt kalde det. Vi kigger med andre ord på HELE rytteren, så hun kan lære hvordan hun takler enhver udfordring der kommer hendes vej. Det lærer hun via simple værktøjer og metoder.

Det er med andre ord Powermind Academys hovedfokus. Nemlig at skabe ryttere der kan selv.

Når de skal til stævne, handler det om at have super skarpt fokus og ro i maven. De skal ikke være bange for nerverne og de skal have en klar strategi for, hvad de vil ud og tjekke formen på i dag.

Alt det er noget de lærer i forløbet. Det vildt seje trick er så, at de samtidig har lært at skifte humør, eller tilstand, på meget kort tid. Det kan skifte fra en tilstand til en anden på få minutter.

Så, når jeg skriver både nej og jo, så mener jeg, at når først du har lært det, kan du på få minutter træde ind i en osteklokke og kun have fokus på den opgave du og hesten skal løse.

Du har fuld kontrol over dine tanker og dine følelser og du kan nyde turen rundt på banen, i stedet for at bruge tiden på at håber, at alt går efter planen.

Det er noget sjovere at starte stævner, når man har kontrollen over sig selv og har en klar strategi til at løse opgaven på banen.

Vil du gerne lære én af metoderne?

Her kommer den:

Sæt dig ned og mærk godt efter. Du kender din hest, bedre end nogen anden.

Hvad har den brug for?

Hvilke hjælpere har den brug for, for at kunne præstere maximalt på banen?

Fremdrift?

Rolig hånd?

Eller noget helt tredje?

Find to til tre ting, som du ved din hest har brug for, for at kunne yde sit bedste på banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Når du rider ind på banen, skal du fokusere på de to til tre ting, som du kom frem til, at din hest har brug for fra dig.

Det kunne fx lyde sådan her: ”Ro på, ben og sæde”.

Disse fokusord skal gentages under hele turen rundt, og de skal gentages så intenst som du har brug for, for at kunne udelukke alt andet støj omkring dig.

Prøv øvelsen af, næste gang du skal ud at ride.

Det er nemlig vigtigt, at du øver dig på det du skal kunne, når du er til stævne.

Øvelserne skal ikke kun bruges når du er på stævnbanen. De skal trænes derhjemme, så de er vaner når du kommer ud hvor du skal være bedst når det gælder.

Når du træner dit vinder-mindset derhjemme så godt, at det sidder på rygraden når du kommer til stævne, vil du få meget mere stabile resultater. Samtidig har du overskud til at yde en ekstra indsats på ryggen af hesten, fordi du ikke bruger energi på at huske hvad det nu var, at din mentaltræner har fortalt dig.

Øvelserne og metoderne er nemlig, via træning, blevet til vaner, som du helt naturligt gør brug af, når du har behov for det.

Så, husk at træne dit vinder-mindset hver eneste dag. Jo mere du træner det, jo mere er det en vane at tænke på dén måde. Og når du tænker anderledes, agerer du anderledes – og på den måde får du anderledes resultater.

Som Albert Einstein engang sagde; Definitionen på sindssyge er, at gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat.

Med andre ord, gør noget anderledes, så bliver resultatet anderledes.

Så, prøv evt denne metode og se, om den kunne være dit ”anderledes” element ved næste stævne.

God tur

Kh Anja

Powermind Academy

Følg mig på Facebook HER, på Instagram HER og find min hjemmeside HER.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen