Hvilket bid bruger du?

03-07-2015 08:12

Alle ryttere bør stræbe efter, at hesten går med en afslappet accept af biddet, så rytterens signaler til hesten går tydeligt igennem med brug af et minimum af styrke

Copyright Ridehesten.com

Hvordan biddet indvirker på hesten afgøres dels af biddets udformning og materiale og dels af hestens reaktion på biddet, men som Hasse Hoffmann skriver i sin bog: Dressur med hjerte og forstand, så er biddet kun så hårdt, som den hånd der holder i tøjlen – find bogen på Ridehesten.coms webshop lige HER.

Når biddet er placeret korrekt i hestens mund, ligger det foran kindtænderne, på laderne (position i hestens mund mellem for- og kindtænder). I hestens mund kan biddet hvile på et punkt på hestens tunge populært kaldet ”sweet spot”. Her har undersøgelser vist, at hesten har et akupressurpunkt, hvor et let tryk ikke vil føles ubehageligt for hesten. Såfremt biddet hviler på dette punkt, vil det hjælpe hesten til at komme mere op i nakken, og skabe hestens optimale skulderfrihed. Foran og bag dette punkt er hesten mere følsom på tungen, men hestenes reaktioner er individuelt meget forskellige.

Magasinet Ridehesten ser nærmere på valg og brug af bid, og du kan læse meget mere i julinummeret.

Læs meget mere i julinummeret af magasinet Ridehesten

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen