Trine Askjær-Jørgensen
Ved folketingsvalget i sidste uge, tirsdag den 1. november, havde godt 4,2 mio. danskere mulighed for at stemme, og hele 84,1 procent af disse vælgere tog turen til deres lokale valgsted for at lægge en seddel i stemmeurnen. Iblandt de mange folketingskandidater, man kunne stemme på, var flere hestefolk, bl.a. formanden for rideforbundet og Head of Operations ved sommerens VM i ridesport.
Formanden fortsætter for rideforbundet
Det var måske heldigt nok for hestesporten, at formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, i sidste ende ikke kom ind i Folketinget. Han stillede ellers op for partiet Moderaterne og fik i alt 254 personlige stemmer. Den, der kom ind med færrest stemmer for Moderaterne, havde fået 321, så havde partiet fået et mandat mere, var Ulf kommet ind i Folketinget. Men det er nok til hestefolkets fordel, at Ulf ikke kom ind, for nu kan han fortsætte med at have fuldt fokus på rideforbundet og hestesporten.
Selv siger han om oplevelsen: – Jeg har aldrig regnet med at komme ind, men har som sagt været Nordsjælland rundt i autocamper og besøgt samtlige nordsjællandske sygehuse. Det har været sjovt at bidrage med input til sundhedsreformen og sygehusvæsenet, som ligger mig meget på sinde. Det har i det hele taget været en spændende og lærerig oplevelse at gå ind i politik, men nu glæder jeg mig til igen at have fuldt fokus på rideforbundet og hestesporten.
Arbejdet for de vigtige sager fortsætter
Han var Head of Operations ved VM i ridesport i Herning i sommers, han avler dansk varmblodsheste sammen med sin hustru på deres landejendom mellem Silkeborg og Viborg, han har været direktør i erhvervslivet, chef for flyvevåbnets militærpoliti, og senest stillede Morten Vehl Revsbeck op til Folketinget for partiet Danmarksdemokraterne. Noget af det, der ligger ham meget på sinde som politiker, er naturligt nok hestene, hvorfor han også særligt har været ved at sætte sig grundigt ind i de såkaldte Rewilding-projekter samt EU-transportsforordningen, som det seneste års tid har givet en del problemer for hestefolk.
– Med den tid, jeg havde til at forberede mig til valget, så synes jeg faktisk, jeg har fået et ret flot personligt valg, men jeg er da virkelig ærgerlig over, at jeg ikke kom ind. Vi ved jo ikke, hvornår der bliver valg igen, men jeg stiller helt klart op igen. I mellemtiden vil jeg arbejde videre og sørge for at være ordentligt forberedt til næste gang, siger Morten Vehl Revsbeck, som fik præcist 1200 personlige stemmer, og nu er første suppleant.
– Det er selvfølgelig nogle andre veje, man skal arbejde igennem nu, men jeg fortsætter med at arbejde for de sager, jeg brænder for. Jeg håber særligt, at vi kan finde en god løsning ift. transportforordningen, og ligeledes vil jeg klø på ift. Rewilding, hvor en stor del af arbejdet er at få organiseret og samlet de grupper, der er. Jeg kommer selvfølgelig med hestevinklen på, men synes også det er vigtigt at få nogle landbrugsorganisationer med. Vi skal lægge noget pres på og have åbnet folks øjne for, hvad naturnationalparkerne egentlig er, siger Morten og fortsætter:
– Der er simpelthen så meget andet, som jeg også gerne ville have arbejdet på og været med til at bære igennem, men nu kommer jeg til at opbygge organisationen herude i landet – og så kommer der jo et valg igen på et tidspunkt, som jeg er mere end klar til.
Genvalgt Venstre-politiker
Med 6.460 personlige stemmer blev Venstre-politikeren, Christoffer Aagaard Melson, genvalgt ved folketingsvalget og er fortsat medlem af Folketinget. Christoffer blev valgt ind i Folketinget for Venstre den 5. juni 2019 og er valgt i Sydjyllands Storkreds. Hans arbejde i Folketinget fortsætter således nu, og som han selv siger det:
– Jeg stillede op til Folketinget, fordi jeg ønsker mig et samfund, hvor det er muligt med hårdt arbejde at få en bedre tilværelse og nå sine drømme.
Noget af det, der særligt lægger ham på hjerte, og som han siden foråret har arbejdet intenst på at få gjort noget ved, er EU-transportforordningen, der i flere år har været et omdiskuteret emne, fordi de mange regler har været til stor frustration for hestebranchen. I sommers blev det besluttet i Folketinget, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe, som skal kigge på reglerne.
– En del af arbejdet i arbejdsgruppen vil være at komme med konkrete forslag, som vi kan tage med til EU, hvor transportforordningen står overfor en revidering, som bliver afsluttet i 2023. Nedsættelsen af denne arbejdsgruppe giver håb for, at der sker noget på området, udtaler Christoffer Aagaard Melson.