Hvad skal de nye beridere nu?

27-07-2021 06:36

I slutningen af juni blev der afviklet eksamen for ridelærer-, rideinstruktør- og beriderelever på Vilhelmsborg og her bestod alle fem beriderelever deres eksamen. Livet som nyuddannede beridere er nu startet og de glæder sig alle fem over over deres nye arbejdspladser

Copyright Ridehesten.com
De fem nye beridere. Foto: Privat

Beridereleverne Ann Katrine Kejser Rasmussen, Emma Skjold Munkesø, Ida Guldberg, Laura Kirstine Thorup og Pia Rosenstand Bak Thomsen bestod i juni måned deres eksamen og flere af dem er nu i gang med deres nye jobs som exam. beridere, mens andre starter den 1. august.

Copyright Ridehesten.com
Ann Katrine Kejser Rasmussen på Tailor. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Ann Katrine Kejser Rasmussen har tidligere været i beriderlærer på Djurslands Rideklub og de senere år har hun været hos Nikolai Kowalski i Aalborg, men nu vender hun atter tilbage til Djursland. 

– Jeg skal tilbage til Djursland Rideklub og være daglig leder. Det er rart at have en fornemmelse af at være i mål efter flere års uddannelse og nu bliver det spændende at komme i gang med nogle nye udfordringer. Det bliver lidt noget andet når jeg selv skal stå i spidsen og have ansvaret, men jeg ser frem til det, fortæller Ann Katrine.

Copyright Ridehesten.com
Emma Skjold Munkesø på Chugger Babe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

De sidste par år har Emma Skjold Munkesø været under vingerne hos Kim Andersen på Brande Sportsrideklub, men efter at have bestået berider eksamen med speciale i dressur, venter der også en stilling som daglig leder for hende.

– Den første august starter jeg som daglig leder i Højris Rideklub, så jeg skal jo pludselig prøve at stå på egne ben. Jeg tror ikke engang at jeg helt har forstået at jeg nu er uddannet, men jeg glæder mig til at se om alt det jeg har lært kan bruges fremadrettet, fortæller Emma.

Copyright Ridehesten.com
Ida Guldberg på Merlon Light. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen.

Igennem sin læretid har Ida Guldberg været ansat på Vilhelmsborg og hun afsluttede sin uddannelse med speciale i dressur hos Berider Niels Henrik Christensen i Viborg. Nu har hun dog taget turen over broen, hvor hun er blevet ansat på Hulbækgård, der er en salgs- og træningsstald ved Karlslunde syd for København.

– Jeg startede allerede på Hulbækgård om mandagen efter jeg havde været til eksamen og jeg glædede mig helt vildt. Jeg har fået en masse ansvar som jeg er rigtig glad for og jeg forventer at komme ud og starte en masse stævner på de gode heste vi har i stalden. Det er lidt nervepirrende at skulle være leder, men det er også rigtig spændende og jeg glæder mig til at se hvor det bærer hen, slutter Ida.

Copyright Ridehesten.com
Laura Kristine Thorup på Richard Langholt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I alle seks år som uddannelsen har taget, har Laura Kirstine Thorup været i lære hos Finn Kryhlmand Hansen i Kolding Rideklub, hvor hun har valgt at specialisere sig i dressur. Den lærdom hun har fået indenfor dressurrens verden, får hun brug for når hun om få dage starter på sin nye arbejdsplads.

– Den første august starter jeg på Blue Hors og jeg glæder mig rigtig meget, for med de rammer som er på Blue Hors, er der de bedste muligheder for at lære mere og blive bedre. Jeg glæder mig til at suge inspiration til mig fra de andre ryttere og jeg tænker ikke at jeg kunne finde et bedre sted at komme hen, fortæller Laura.

Copyright Ridehesten.com
Pia Rosenstand Bak Thomsen på Unicorn's Sundo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Pia Rosenstand Bak Thomsen har gennem alle årene været hos Torben Frandsen i Tørring, hvor hun har været med til at ride både hingste og hopper når Torben har været træningsleder ved Dansk Varmblods-arrangementer. 

– Jeg er allerede begyndt hos Helgstrand Dressage, hvor jeg er blevet ansat. Førhen sprang jeg meget, men talentet har måske altid været mere til dressur, så da chancen for at komme til Helgstrand bød sig, kunne jeg ikke sige nej. Det er det bedste sted at komme for at få noget erfaring, så jeg glæder mig til at komme lidt med ud, slutter Pia.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen