Hvad motiverer dig?

27-09-2015 12:04

Den mørke og kolde tid er her – hvad får dig op af sofaen og ud i en kold stald 

Copyright Ridehesten.com
Mudder- og dækkentiden er her

Efterårs- og vintersæsonen kommer snigende med tiltagende mørke og vedvarende regn. Stalden bliver kold, ridehuset ligeså og hestene bliver mudrede og pakket ind i dækkener.  Nogen gange kan det, med rette, være svært at motivere sig til at komme væk fra stuens varme og hygge og bevæge sig ud i stalden.
Det kan være en rigtig god idé, at tænke over hvad der motiverer dig!

Man taler tit om motivation som værende indre-styret eller ydre-styret. Ved indrestyret motivation kommer motivationen fra dig selv - du gør tingene fordi du har lyst! Hvad det er der giver en lyst kan naturligvis være forskelligt fra person til person; er det selve tiden i sadlen der driver lysten eller er det samværet med hesten og de andre i stalden. Ved ydrestyret motivation kommer motivationen ude fra – det kan være en træner, en forældre eller en ægtefælle der forlanger man skal ud at ride. 
Den indre motivation har vist sig at være den stærkeste form for motivation, da det er lyst og interesse der er mest gældende her.

Din motivation varierer sandsynligvis fra dag til dag, uge til uge – og fra person til person og fra situation til situation. Fra det ene minut til det andet kan din motivation gå fra at være helt i top – til at gå helt i bund! Det afhænger af hvad du skal lave, hvem du er sammen med, hvor det foregår – og sidst, men ikke mindst, hvordan din oplevelse eller fortolkning er, af den opgave du står overfor. Husk at du kan være med til at din styrke din egen motivation!

Selvmotiverende strategier som du måske kan bruge:  

Belønning: Er en ydre motivationsform, hvor du belønner dig selv for udført gerning
Konkurrence/leg: Få indlagt noget leg eller små konkurrencer når du rider og er i stalden
Visualisering: Se forløbet for dig – nu rejser jeg mig, tager ned til hesten, strigler, rider, tager hjem
Perspektivering: Ser frem mod et stævne næste uge, der skal trænes til
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen