Hvad har Cella på næsen?

24-08-2013 12:33

Signe Wiese

Sammen med sin rytter engelske Ben Maher er hun lige nu i front for EM i springning.Vi taler selvfølgelig om den skimlede hoppe Cella. Men hvad er det lige Cella har på næsen?

Copyright Ridehesten.com

Cella har imponeret alt og alle under P.S.I FEI European Jumping Championships, og sammen med Ben Maher har hoppen vist ekseptionel springning.

Cella er født i 2002, og registreret hos det belgiske avlsforbund BWP, hun er efter Cento / Chin Chin, og ejet af Jane Clark. Ben Maher har kun redet hoppen i seks månder.

I træning og på konkurrencebanerne går Cella med en sort "ting" på næsten, hvilket kan se en smule usædvanligt ud. Den engelske chef d'equipe, Rob Hoekstra forklarer hvad "tingen" er og hvad den gør godt for:

- Cella har en lille problem med head-shaking, og derfor rider Ben hende med et net over næsen, så hun slipper for insekter, pollen og lign. Hun er stadig lidt generet, selv med nettet på, men det hjælper meget, og hun bliver meget mere rolig.

Head-shaking hos heste er et ganske velkendt problem, og kan i alvorlige tilfælde have stor betydning for hestens funktion og helbred. Hestene kan have reaktioner på pollen, insekter sågar solskin, hvilket får dem til at ryste hovedet, især når de er udendørs.

Læs mere om headshaking på det amerikanske website the Horse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner