Højt niveau i Grand Prix Kür - løbende opdatering

22-07-2018 10:49

En af dressursportens mest imponerede kürklasser, CDIO5* Grand Prix Kür ved CHIO Aachen, er lige nu under afvikling, og de første fem ryttere har allerede vist et højt niveau. Vi opdaterer løbende efter toprytternes ridt

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv uden Sönke Rothenberger og Cosmo er det tyske hold så stærkt i CDIO-turen, at alle fire tyske ryttere placerede sig i top 7 i gårsdagens Grand Prix Special. Da kun tre fra hver nation kan få adgang til Grand Prix Kür, får vi desværre ikke tyske Jessica von Bredow-Werndl og den skønne trakehnerhoppe Dalera at se i dag, men allerede efter de første fem ekvipager er der ingen tvivl om, at der er lagt et højt niveau, og at det bliver en ualmindelig spændende og meget seværdig klasse, hvor spændingen opbygges ekvipage efter ekvipage frem mod sidste ridt af Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy.

Kl. 11:11

Spanske Severo Jurado Lopez og Deep Impact har netop præsteret en kür med meget høj sværhedsgrad. Udover fabelagtig fri trav lå højdepunkterne i galopprogrammet med etterchangementer på midterlinjen med én hånd og changementer på buet spor. Spanske dressurryttere kan bare noget med kür, og Severo er ingen undtagelse. Han blev klappet ned ad den sidste midterlinje i passage. Det blev til 81,100% til Severo og Deep Impact, der er en af tre heste direkte efter De Niro i denne kürfinale.

Kl. 11:21

Laura Graves og Verdades, der vandt den indledende Grand Prix og noget skuffende blev nr. 11 i Grand Prix Special, har netop leveret varen med en flot og sikker kür med virkelig høj sværhedsgrad og højdepunkter på stribe. Hesten var meget mere afslappet i dag og leverede efter en lidt anspændt start en forbilledlig flot galoptur. Fødselsdagsbarnet Laura Graves blev belønnet med 85,085%.

Kl. 11:51

Daniel Bachmann Andersen og avlshingsten Blue Hors Zack er netop redet af banen med deres hidtil bedste score på 82,195%. Et helt fantastisk resultat i optakten til WEG i Tryon og så i en af verdens mest prestigefyldte og hårdest belagte Grand Prix Kür-klasser. Daniel selv strålede af begejstring, da han havde hilst af, og var tydeligt mere end godt tilfreds med sit ridt på den 14-årige KWPN-hingst. Ekvipagen leverede en kür med en konstant stigende sværhedsgrad og mange flotte højdepunkter og svære øvelseskombinationer, og hele vejen igennem galopturen imponerede hingsten med konstant at være på plads med sine hurtige og kraftfulde bagben - ikke mindst i de flot centrerede og gennemsprungne galoppirouetter. Daniel og Zack har haft en foreløbig kort kometkarriere på international Grand Prix-niveau, og de bliver blot bedre og bedre med større og større hastighed. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kl. 12:26

Helt sensationelt har amerikanske Kasey Perry-Glass og DV-hesten Gørklintgaards Dublet (opdr. Jørgen Ravn, Holsted) taget føringen med 85,205% foran sin landsmand Laura Graves.

Kl. 12:34

Isabell Werth havde Emilio helt på sin side i dag og leverede et overordentligt flot kürridt og høj sværhedsgrad.
Hun har som næsten ingen andre ryttere et overskud og overblik til at lykkedes, selv når hun ikke rider på den bedste hest. Ekvipagen har lagt sig i spidsen af klassen med 87,550%.

12:53

Cathrine Dufour har med Atterupgaards Cassidy (opdr. Atterupgaard) sørget for maksimal spænding og underholdning med en fantastisk kür med høj sværhedsgrad og musik, der passer til den letgående hest. I kraft af den høje sværhedsgrad blev det et ridt med fremragende højdepunkter som piaffe-pirouette ud i fri trav, fri galop ind i dobbelt galoppirouette og ikke mindst serie af toerchangementer direkte over i etterserie udført til perfektion. Desværre havde ekvipagen en misforståelse ind den første serie af etterchangementer, men de begejstrede hele ridtet igennem publikum, der til sidst klappede den danske ekvipage op ad midterlinjen. Med 84,835% slutter Cathrine og Cassidy i dag på fjerdepladsen i en helt forrygende femstjernet Grand Prix Kür.

Følg løbende klassens resultat.

Se med på Clipmyhorse.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen