Hingstenyt

06-04-2016 12:56
Avl

Hver år kommer der mange nye hingste ind i den danske avl, lige så vel som mange af forskellige sager udgår af avlen. Vi ser her nærmere på, hvilke hingste har forladt dansk avl

Mange yngre hingste går ud af avlen, hvis de ikke har aflagt eller bestået en anerkendt brugsprøve, mens flere ældre hingste afgår ved døden eller sælges til en sportkarriere. Vi har løbende bragt nyheder om flere af de hingste, der som f.eks. elitehingsten Heartbeat er solgt ud af landet.

Copyright Ridehesten.com
Fly Society xx.

En af de få fuldblodshingste i dansk ridehesteavl, Fly Society xx DVH 957, er i en alder af 15 år afgået ved døden. Han har 61 registrerede afkom i Hestedata og forventes også at blive far til flere føl i 2016. Hingsten udmærkede sig ved at være en yderst succesfuld og holdbar væddeløbshest, inden han blev indsat i varmblodsavlen.

Copyright Ridehesten.com

Også springhingsten Cosmeo DVH 929 e. Contender/ Caletto I, der er registreret med 142 afkom i Danmark, er solgt ud af landet. Familien Hallundbæk var de sidste danske ejere, og de solgte hingsten til Paul Schockemöhle i Tyskland, der solgte ham videre til USA. 12-årige Cosmeo figurerer nu på billeder fra Ole Strigels salgsstald i USA som hunter springhest.

Copyright Ridehesten.com

Trakehnerhingsten Prinz K3 DVH 938 er død i en alder af 12 år. Han står som far til intet færre end 215 afkom registreret i Danmark. Hingstens yngre halvbror Placido Domingo er fortsat til rådighed i den danske avl.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen