Hingstene imponerede hos Helgstrand

09-04-2016 16:09

Britt Carlsen

Avl

En perlerække af imponerede hingste blev fremvist i dag hos Helgstrand Dressage, hvor den store ridehal næsten var ved at gå op i sømmene - publikum mødte frem i hidtil uset antal og de fik en pragtfuld eftermiddag

Stemningen var perfekt, og selv de yngste hingste tog al virakken og de mange mennesker med stor overlegenhed. De stolede på deres ryttere og travede taktfast rundt i hallen mens publikum hujede og klappede.

Det blev en herlig eftermiddag hos Helgstrand Dressage, hvor speaker Flemming Schultz og Andreas Helgstrand på skift fortalte pubikum om de enkelte hingstes afstamning og styrker. Andreas opfordrede avlerne til at lave heste, som han kan sælge fra salgsstalden, for der er så stor efterspørgsel på heste i dag, at det er svært for ham, at blive ved med at finde gode heste , der kan indfri købernes ønsker. - Lad os samarbejde og hjælpe hinanden, opfordrede han.

De otte 3-årige hingste, som Helgstrand fik godkendt har nu bestået 10-dages test og er klar til hopperne, og blandt mange interesserede ryttere, så var der et stort antal avlere fra hele landet i hallen for at se hingstene helt tæt på. Der var også adskillige gæster fra Holland og Tyskland og så blev det hele vist på Clip My Horse.

Copyright Ridehesten.com
Franklin foran en mur af tilskuerer.

Helgstrand Dressage er ikke alene salgsstald og hingstestation, men også en særdeles succesfuld konkurencestald, og det blev et herligt gensyn med vinderen af UVM i Verden sidste år Fiontini under Severo Jurado Lopez, og deres opvisning i hallen fik publikum op af stolene i jubel. 
 

Copyright Ridehesten.com
1.2 million euro gav Andreas, Søren Grønborg og Hanni Toosbuy Kasprzak for Revolution som blev tiljublet som sidste hingst i hallen.

Det var også Severo som sammen med en lokal sangerinde stod for et stemningsfyldt indslag da han red Grand Prix-øvelser på sin landsholdsaktuelle hest Lorenzo, som han vandt Grand Prix kür med ved det internationale stævne under Herning Horse Show.

Selvom der var fyldt i hallen blev der også tid til at få lidt godt til ganen samt tage et kig på Marianne Helgstrands smukke smykkekollektion.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner