Hingsten Colman er gået bort

07-12-2022 12:13

Annika Knudsen Lorentsen

Den legendariske avlshingst Colman døde i går i en alder af 26 år, det beretter ejerne fra Hengststation Völz i et sørgmodigt opslag

Copyright Ridehesten.com
Colman sammen med Lothar og Sven Völz. Foto: Hengststation Völz.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den skimlede hingst Colman e. Carthago/ Lord (opdr. Klaus Meyn), som var kårede i flere avlsforbund og ud af den tyske holstenerstamme 223b er her ikke mere. Hingsten døde i går 26 år gammel. Det beretter Hengststation Völz på deres Facebook-side

– I går morges måtte vi sige farvel til vores Colman. Colman var en del af Völz-familien i et kvart århundrede, og det var svært for os at give slip på ham. Vi føler en utrolig taknemmelighed over at have kendt ham som en følgesvend så længe. Han gjorde utallige opdrættere glade, han gav succesheste til utallige ryttere. Hans afkom imponerer i de sværeste springkonkurrencer i verden, og på samme måde bragte han trofaste følgesvende til mange hesteelskere. Som far blev han en legende i sin levetid, og hans personlighed var noget helt særligt, skriver de. 

Copyright Ridehesten.com
Colman. Foto: Hengststation Völz.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Colman er far til adskellige afkom som har konkurreret på allerhøjeste niveau i springning, han er far til mere end 40 kårede sønner og et utal af højt præmierede hopper. Han har mere end 60 afkom der har gået 160 cm-klasser, og må kort sagt siges at have sat et markant aftryk på springhesteavlen i verden.

Blandt afkom med relation til Danmark er Colman blandt andet blevet far til Dansk Varmblodshingsten Volstrups Casillas, mens der ligeledes findes flere afkom efter hingsten som er eller har været aktive i topsporten herhjemme.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen