Hestene har taget over i Odense

16-02-2024 13:08

Scandinavia Jumping Tour er i fuld gang, og hestene har for alvor indtaget arenaen til det populære springstævne nu. Stævnet varer frem til og med lørdag, og stemningen er i top, lyder det fra arrangørerne

Copyright Ridehesten.com
Eva Harriet Elkjær Christensen, her på I-Capriroska. Hun vandt i går "A-Equept Prisen" for god harmonisk ridning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Scandinavia Jumping Tour finder sted i Odense Kongrescenter her i uge 7, hvor skolerne har vinterferie. I søndags startede ponyerne, hvor der gik klasser fra LC til MB1* fra D-B niveau. De hurtige ponyer susede rundt i den store opvisningshal i kongrescentret indtil tirsdag, hvor der var finaler i de forskellige højder, toppet af Stutteri Ask Trophy med MA2**. Hvem der vandt den, kan du læse om HER.

Onsdag var en stille dag med et par hesteklasser, og i går var der så igen fulde huse og masser af aktivitet på banen; denne gang med hestene, der til stævnet kan deltage i klasser fra LB1* til MA2**.

Fire familier bag
Bag Scandinavia Jumping Tour, som havde premiere i 2020, står fire velkendte springfamilier. Der er tale om familien Ketterle, Ledskov, Dresler og Møller, som samarbejder om at afholde stævnet. Shannon Ketterle, selvstændig springrytter- og træner, er medarrangør og står for den del, der hedder sponsorer, præmier, sociale medier – og alt muligt andet.

Vi arbejder så godt sammen, os fire familier, og elsker at afholde det her stævne, fortæller Shannon til Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Shannon Ketterle er selv aktiv springrytter. Foto: Ridehesten.com

Fantastiske ponydage
Fra Shannon lyder det også til at have været nogle succesfulde dage med ponyerne i hallen. Hun fortæller, at de har haft tre dage med skønne ponyryttere og siger desuden:

Man kan mærke på mange af børnene, at de virkelig har haft den vildeste oplevelse. Vi har gjort alt for at sørge for fede præmier til børnene, og så har vi arbejdet for, at alle ponyrytterne har haft aktiviteter at gå til udenom ridningen. Lige fra første klasse startede 07:30 hver dag, så var der fyldt med tilskuere, og stemningen i hallen var så fed. 

Der er en anden stemning i hallen til hestestævnet, fortæller Shannon, hvor der er mere stille i starten af dagen, men tilgengæld er der fyldt op til spisning hver aften. Særligt aftenklasserne er derfor fede, mener Shannon. 

Der er en del ungdomslandsholdsryttere med til hestestævnet, og dem er Shannon (og de andre fra arrangørfamilierne) stolte af at have tiltrukket.

Niveauet er virkelig taget et step up fra de sidste år, lyder det fra Shannon.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær på Billy Bud i Odense torsdag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev da også en ung dansk landsholdsrytter, der vandt torsdagens højeste klasse Stutteri Ask Trophy Tour 1. afl. U25 MB2**, som blev afviklet i metode B7. Det gjorde nemlig Karoline Sloth Kjær som på Billy Bud var fejlfri i begge faser og havde den hurtigste tid på 28,8 sekunder i omspringningen. Caroline Knudsen tog med en fejlfri, men lidt langsommere tid på 29,1 sekunder, andenpladsen, mens Violise Frost Bay besatte plads nr. tre. 

I Diamanturens første afdeling – som også blev afviklet i MB2** – var det Maria Hjort Frederiksen på DV-hoppen Dublé e. Diamant de Semilly/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen) , der tog sejren i metode A klassen med 0 fejl og 53,32 sekunder. Sofie Pørksen Conradsen nuppede andenpladsen, og Cecilie Kjær blev nr. tre.

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjorth Frederiksen og Dublé. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Fokus på andet end at vinde
Der blev til ponystævnet uddelt Team Vestergaard Pokaler. Det var fighter pokaler, der blev givet til de ponyryttere, der kæmpede godt, og det gjorde et stort indtryk på børnene efter en lidt uheldig tur, fortæller Shannon.

Under hestestævnet er der "A-Equipt Priser", som bliver uddelt af dommeren til de ryttere, der viser god horsemanship eller bare usædvanlig god ridning. 

– Det er vigtigt for os at have fokus på andre ting end bare at vinde og ride stærkt. Og det bidrager disse to priser til, så tak til sponsorerne, siger Shannon.

To dage endnu
Fredagens klasser er i fuld gang med klasser fra 105 cm-140 cm. Anden afdeling af Stutteri Ask Trophy for juniorer samt for U25 bliver bl.a. afviklet i dag, og der er således nok at se, hvis man ligger vejen forbi kongrescentret i Odense.

Omkring kl 17-17:30, når Guldturen MB1* er slut, vil der være en mindehøjtidelighed for Bo Bak Andersen, der for kort tid siden sov stille ind. Det vil blive markeret med et minuts stilhed i showarenaen.

Lørdagen byder på finaler i de forskellige ture, så det en uge lange stævne bliver afsluttet med et brag. 

Vi glæder os til mere god ridning de næste dage. Vi føler selv, at alt har fungeret godt, og vi har fået god respons, siger Shannon til slut.

Se start- og resultatlister her.

Ridehestens fotografer er til stede de fleste dage, og billederne fra ponystævnet kan allerede nu findes på vores hjemmeside.

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen