Hesselhøj Rock a Billy solgt til udlandet

26-05-2024 09:27

Hesselhøj har netop annonceret salget af den 7-årige avlshingst, der er solgt til tjekkiske investorer. Hingsten vil dog stadig være tilgængelig via en international hingstestation, lyder meldingen

Copyright Ridehesten.com
Den DV-kårede hingst Rock a Billy er blevet solgt til tjekkiske købere. Her ses hingsten på det officielle hingstefoto til Hingstekåringen i Herning. Foto: Ridehesten.com/Tine Lüther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesselhøj Rock a Billy e. Revolution/ Blue Hors Hertug (opdr. Jane og Erik Bech Jensen) skal fremover rides af den tjekkiske dressurrytter Jan Zamec, da den 7-årige hingst er blevet solgt til tjekkiske investorer. 

Allerede da Rock a Billy var to år gammel, købte den fynske hingstestation ham direkte fra avlerne Jane og Erik Bech Jensen. Anders Hoeck, der driver hingstestationen sammen med faren Hans Jørgen Hoeck, red i 2021 DRF og Pavo 4-års championat på hingsten, hvilket førte til en 2. plads til mellemrunden i Karlslunde Rideklub og en plads til finalestævnet på Blue Hors. Ellers er der ingen DRF-registrede resultater for hingsten.

Rock a Billy blev i 2021 færdigkåret i Dansk Varmblod og blev tildelt en opdrættermedalje i bronze. Den brune hingst har 30 danskregistrede afkom fra hingstens første følårgang i 2022 til i år. 

Anders Hoeck udtrykker på Hesselhøjs Facebookside ifbm. salget sine begejstringer for og forventninger til hingsten, som han regner med at se på højeste niveau:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rock a Billy er en helt special hest for os. Han har været en fantastisk hest at uddanne og på trods af sin unge alder, går han næsten alle dressurens svære øvelser. Jeg så meget frem til at debutere ham på dressurens højeste niveau, men jeg er sikker på, at vi får ham at se i Grand Prix med Jan.

Jan Zamec, som ifølge FEI's database har redet et par enkelte internationale starter i lilletur samt UVM, kan som sagt se frem til at overtage tøjlerne på den unge hingst. Han udtaler:

Vi er super glade over købet af Rock a Billy. Jeg er taknemmelig for investorerne, som har købt denne fremragende hingst til fremtidens sport og til de tjekkiske avlere, som nu får adgang til en international tophingst med interessant afstamning. Rock a Billy vil være tilgængelig for avlere i Danmark og resten af Europa gennem hingstestationen ArtDressage Stable, og vi er super spændte for hans fremtid i avl og sport, lyder det fra Jan Zamec i opslaget.

Hesselhøj oplyser, at de avlere, der allerede havde betalt for Rock a Billy til deres hoppe i år, enten kan vælge en anden Hesselhøj hingst eller få pengene fuldt refunderet. 

Copyright Ridehesten.com
Anders Hoeck og Rock a Billy red med i gallashowet til Hingstekåringen i Herning i 2022. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner