Hesselhøj Donkey Boy tildelt pris i Falsterbo

19-07-2022 18:25

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskavlede guldmedaljehingst Hesselhøj Donkey Boy modtog i weekenden en pris for at være den hingst med flest afkom til start ved Falsterbo Horse Show

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten Hesselhøj Donkey Boy e. Era Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) har modtaget endnu en pris, denne gang for at være den hingst, som er far til flest afkom ved årets Falsterbo Horse Show. 

På trods af, at han blot er 10 år, har han allerede sat et tydeligt præg på avlen, særlig i Danmark, hvor han er blevet far til flere succesfulde afkom. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv er han kåret guldmedaljehingst, og ved kåringen i 2016 blev han udnævnt fløjhingst. Så har han vundet bronze ved UVM for 5-års og sølv ved UVM for 7-års, ligesom han har vundet Dansk Ride Forbunds championater både som 4-, 5-, 6- og 7-års. Han er desuden udnævnt elitehingst i Dansk Varmblod, hvilket han blev i en alder af 8 år. 

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy med Jan Møller Christensen i sadlen ved UVM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved Falsterbo Horse Show var eksempelvis Donkey Boy-afkommet Dúné Nec (opdr. Nana Eckhardt) til start, og dette afkom vandt en klasse for 6-års heste. Et andet Donkey Boy-afkom, Skovdals Dexter (opdr. Bjarne Skovdal), var også til start i 6-års klasserne og vandt to andenpladser. 

Hesselhøj Donkey Boy ejes af norske Kristin Andresen og hun modtog derfor prisen. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen