Herlige hoppeføl til avl og sport

15-06-2023 17:34

Annika Knudsen Lorentsen

Ved Dansk Varmblods følauktion på Blue Hors bliver der sat fem herlige hoppeføl under hammeren – føl med en fremtid i både avl og sport

Copyright Ridehesten.com
Midt-West Be Queeny. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På årets første følauktion i Dansk Varmblod udbydes der i alt 20 særligt udvalgte føl, og heraf fem hoppeføl, som har potentiale i sporten via deres udtryk, funktionalitet og gangartspotentiale, men samtidig også er trukket på præstationsstærke hoppestammer, der giver løfter om en fremtid også som avlshoppe.

I samarbejde med Blue Hors afvikler Dansk Varmblod følauktion den 24. juni over en særdeles interessant kollektion. Avlerne har bakket op om auktionen, og Auktionsudvalget har sammensat en kollektion, som har appel til både avlere og ryttere.

Fem fine damer
I kollektionen er udvalgt fem hoppeføl efter hingstene Be Sure, Hesselhøj Donky Boy, Jovian, Fürstenball og Danciero.

Katalog 23, Midt-West Be Queeny e. Be Sure/Jazz/Rubinstein I er et meget flot, veludviklet hoppeføl med et bevægelsesmønster, som giver løfter om en fremtidig dressurkarriere. Hun er også et oplagt emne som fremtidig avlshoppe, idet hun er ud af en særdeles gennemavlet dressurstamme med en ubrudt række på fem elitehopper og heste med præstationer i dressursporten.

Katalog 27, Löschners Dear Darlin e. Hesselhøj Donkey Boy/Dante Weltino/ Connerey er særdeles charmerende og feminine, hun bevæger sig rummeligt med en rigtig god op-ad-bakke tendens og med en galop helt i særklasse. Avlsmæssigt kommer hun fra en gennemavlet dressurstamme fra det velkendte Stutteri Prydsholm, hvor man både finder medaljehopper/sportsheste og ikke mondst guldmedaljehoppen Danva Prydsholm.

Katalog 29, Elverhøjs Joviana e. Jovian/Blue Hors Don Olymbrio/Andiamo er et virkelig velbygget og veludviklet hoppeføl, med en bevægelse som kan bringe hende til en fremtidig karriere i den store sport. Med Grand Prix-hingstene Jovian og Blue Hors Don Olymbrio i stammen samt en mormor, der er elitehoppe, er hun også et oplagt avlsemne.

Katalog 31, Fürstiné Pilekær e. Fürstenball/Fürst Rousseau/Donnerhall er en smuk, sort perle – typestærk og særdeles velgående. Hun repræsenterer en helt uovertruffen hoppestamme: Noria-stammen fra familien Klausing, en af de bedste hoppestammer i Tyskland. Hoppen er søster til avlshingsten, Bundeschampionat- og UVM vinderen So Unique. Stammen har produceret flere kårede hingste og statspræmierede hopper. Bl.a. kommer hingsten His Highness ud af denne stamme. Også UVM vinder for 6 års i 2008, den kårede hingst Dramatic, er fra denne stamme.

Katalog 34, Darbie Højmark e. Canciero/Franklin/Blue Hors Hotline er et højtstillet, velrejst hoppeføl med store partier. Bevægelsen er med god rummelighed og smidighed samt god haseaktion. Hun er ud af en gennemavlet hoppestamme, med elitehoppen Hønnerups Universe i 3. led. I stammen findes der flere S-heste i dressur, championatsfinalister og medaljehopper.

 Følauktionen finder sted på Blue Hors den 24. juni 2023 kl. 20.00, men allerede fra torsdag den 22. juni kl. 17.00 er det muligt at byde på kollektionen online. Er man interesseret i at byde på auktionen, kan man byde ved at være fysisk tilstede i hallen under auktionen på Blue Hors eller afgive livebud online hjemmefra.

Se hele kollektionen samt betingelser for auktionen.

/Dansk Varmblod

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen