Helgstrands Lollipop tilbage under engelsk rytter

13-01-2022 18:25

Marianne Helgstrands tidligere Grand Prix-hest Lollipop er solgt til England, hvor han ved stævnet i Vale View skal starte i denne weekend med sin nye rytter Leah Beckett

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Lollipop ved landsstævne i Hjallerup i 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 18-årige vallak Lollipop efter Lord Sinclair/ Welt Hit I har fået sin grundlæggende uddannelse hos Hof Kasselmann i Tyskland og er undervejs solgt til en russisk ejer, mens den forblev i ridning hos Kasselmann.

Steffen Frahm debuterede hesten i Grand Prix, inden Kasselmanns engelske samarbejdspartner igennem flere år, Emile Faurie, red Lollipop til stor succes, og parret vandt blandt andet Hamborg Dressurderby i 2017 og var samme år på det engelske hold ved EM i Gøteborg. I vintersæsonen 2017/2018 red de flere World Cup-kvalifikationer, beretter Eurodressage i dag.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Lollipop ved World Cup-stævnet i Herning i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den russiske ejer valgte i 2018 at flytte Lollipop til Helgstrand Dressage med henblik på salg, men det endte med, at Helgstrand selv erhvervede hesten, der igennem et par år var med til at give Marianne Helgstrand rigtig god international Grand Prix-erfaring i 2019.

I 2021 var Lollipop Marianne og Andreas' søn Alexanders partner, da han havde sin Grand Prix-debut, og Alexander red flere U25-klasser hesten, inden den blev solgt til dansk-australske Anya Brunander, der har givet tøjlerne videre til britiske Leah Beckett.

I weekenden starter "Lolli" og Leah deres første stævne i Vale View i England.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand debuterede i Grand Prix ved landsstævnet i Kolding i 2021 med den erfarne Lollipop. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner