Helgstrand hævede overliggeren for 5-års

30-05-2015 18:49

I DRF-championatskvalifikationen for 5-årige dressurheste i Sportsrideklubben Aalborg i dag dominerede Helgstrand-rytterne toppen af feltet, og søstrene Fiontina og Fiontini løftede niveauet

Det var en særdeles spændende 5-års klasse, som publikum samt dommerne Dennis Fisker og Jesper Holst Hansen blev præsenteret for i dag i Aalborg, hvor tre af hestene hører til i UVM-bruttotruppen på nu kun ni 5-års heste.

Ikke overraskende viste de to fabelagtige søstre, Fiontina og Fiontini e. Fassbinder/Blue Hors Romanov (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen), sig i absolut særklasse, og i dag var det guldmedaljehoppen Fiontina, der med et marginalt forspring på 0,1 løb med sejren og dermed anbragte sin rytter og medejer Andreas Helgstrand øverst på sejrsskamlen. Den elegante hoppe indkasserede intet mindre end 10 for skridt, 9,5 for kapacitet, 9,3 for trav og 9,0 for ridelighed, hvilket rakte til 9,46 samlet.

Den brune - og ikke mindre imponerende helsøster - Fiontini blev redet af Helgstrands toprytter, spanske Severo Jurado Lopez, til et samlet resultat på 9,36. Den ekstremt ridelige og let formbare hoppe scorede 9,8 for ridelighed, 9,5 for trav, galop og kapacitet men måtte pga lidt spændinger ned på 8,5 for skridt. De to helsøstre, der er lavet ved embryo transfer, er varme kandidater til at kunne skrive historie ved UVM i Verden.

Andreas Helgstrand og Severo Jurado Lopez var ikke de eneste Helgstrand-ryttere til præmieoverrækkelse. Severo besatte også tredjepladsen med KWPN-hingsten Franklin e. Ampere/Ferro, der toppede med 9,8 for trav. UVM-kandidaten Vincent Maranello e. Blue Hors Zack/Blue Hors Future Cup (opdr. Jane Gry Haugum) besatte fjerdepladsen med Thomas Sigtenbjerggaard i sadlen. Hingsten fik 9 for både trav og kapacitet.

Se klassens resultat HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen