Harridslev årets klub i Randers

08-02-2023 18:46

Charlotte Kusk Berwald

Sidst i januar vandt Harridslev Rideklub Randers kommunes pris. De vandt, foruden æren, en check på 5000 kr. som skal bruges på at give medlemmerne endnu bedre muligheder for at dyrke ridesport uanset niveau og ambitioner
 

Copyright Ridehesten.com
Stolte medlemmer af Harridslev Rideklub, efter at have modtaget prisen. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Harridslev Rideklub, der er en rideklub under Dansk Ride Forbund nær Randers, ser sig selv som en breddeklub. Udover den traditionelle rideundervisning i springning og dressur, byder klubben også på mange forskellige aktiviteter, der alt sammen har det til fælles, at de skal gøre det endnu sjovere at gå til ridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Faldkurser og kæpheste
De seneste år er kæpheste, eller hobbyhorses som de også kaldes, blevet meget populære blandt både større og mindre børn. Denne nye tendens har HARK straks spottet og derfor afholder de nu med jævne mellemrum stævner for kæpheste. Klubben har også afholdt et kursus i faldteknik ved Bo Kvorning og håber klubben at rytterne nu kan reagere bedre når uheldet er ude og de skal ned for at smage lidt på ridehusbunden. 
– Vi vil gerne lære alle vores ryttere at omgås heste på forsvarlig vis, men det er også en sport, der kan være farlig, så de skal også lære hvad de skal gøre når uheldet er ude og de falder af, fortæller klubbens næstformand, Karin Bonde Sørensen til Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
Kæpheste er blevet meget populære. Foto: privat

Både for de små og de store
Med et spirehold for de 2-6 årige, håber klubben på at kunne give de yngste ryttere en god introduktion til sporten. – Vi vil også gerne rumme alle aldersgrupper og niveauer, så vi har også fokus på at få voksne ryttere på banen. Derfor har vi voksenhold og udover ridningen er der også det sociale samvær som vores voksne ryttere nyder godt af, fortæller Karin.
Alt i alt prøver man hos Harridslev Rideklub at rumme så mange som muligt og det kan også ses i aktivitetsplanen, der byder på alt fra elevstævner til distriktsstævner i både springning og dressur.

Copyright Ridehesten.com
Man er aldrig for ung til at ride. Foto: privat

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen