Gymnastikspringning del 1

20-12-2017 11:04

Gymnastikspringning er ikke kun for springrytteren og springhesten. Det er noget, alle slags heste har godt af, uanset om det er en dressurhest, springhest, en hyggehest eller noget helt andet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her og i de kommende uger på JUNIORS hjemmeside får du en serie med gymnastikspringningsøvelser, der kan give masser af sjov samtidig med, at du forbedrer dig sammen med din hest. Første del vil handle om den forebyggende del af springgymnastik – den skal forberede dig og din pony, men en erfaren hest skal også gennemgå dette, da det også fungerer som opvarmning.

Bomme på volte
En god opvarmning er vigtig for enhver træning, og travbomme på volte er her geniale, da de får hesten til at løsne godt i ryggen. Derudover bliver hestens fokus lagt på bommene på jorden, og det forbereder den til de videre øvelser. Når du laver travbomme, er det en god idé at lægge dem på en volte, så der er omkring 1,30 m imellem bommene yderst. På en amere inde mod midten. På denne måde kan skridtlængden også forøges eller kortes ned; ved at ride længere inde eller ude i volten.

Galopbomme lægges mere ligeudrettet. Her skal du have 2,5 – 3,5 meter imellem, alt efter størrelsen på ponyen eller hesten. Galopbomme skal bruges på samme måde som travbommene; de giver opmærksomhed på skridtlængden, og så giver de et højere galopspring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæl galopspring
Du kan også bruge bommene på jorden til at øve at tilpasse antallet af galopspring. Du skal bruge mindst tre bomme på en lige linje. Du skal sørge for, at der er en bestemt rytme og samme antal meter imellem hver, så du netop får øvet at tage lige mange galopspring imellem hver. Disse tvinger også hesten eller ponyen til at tage en bestemt skridtlængde, og det skal du bruge, når du skal ride afstande mellem spring – eller i dressur presse hesten til at øge skridtene på den rigtige måde.

Tre bomme, to kryds
Når du kan disse øvelser, er det på tide at gå videre til nogle spring. Du kan starte med en lodret, eller evt. et kryds, hvis det er første gang, i prøver det. Der skal ligge en bom på hver side af springet. For ponyer ser målene således ud: mellem første bom og spring skal der være 2,40 – 2,80 m, og mellem spring og sidste bom skal der være 2,5 – 3 meter. For heste skal der mellem første bom og spring være 2,70- 3 meter. Denne øvelse vil hjælpe hesten eller ponyen med at fokusere på det rigtige afsæt og landingen, dette er især en god idé, hvis den har tendens til at løbe.

Hjælpebomme mellem spring
Når du kan disse øvelser, er det på tide at gå videre til nogle spring. Du kan starte med en lodret, eller evt. et kryds, hvis det er første gang, i prøvet det. Der skal ligge en bom på hver side af springet. For ponyer ser målene således ud: mellem første bom og spring skal der være mellem ,40 – 2,80 m, og mellem spring og sidste bom skal der være 2,5 – 3 meter. For heste skal der mellem første bom og spring være 2,70- 3 meter, og mellem spring og sidste bom minimum 3 meter. Denne øvelse vil hjælpe hesten eller ponyen med at fokusere på det rigtige afsæt og landingen, dette er især en god idé, hvis den har tendens til at løbe.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen