Graf's Stakkato solgt til sporten

18-01-2016 07:13

Avlshingsten Bøgegården's Graf's Stakkato er solgt til familien Christensen og vil fremover blive redet af springrytter Anne Hou Christensen

Copyright Ridehesten.com
Bøgegården's Graf's Stakkato og Michael Aabo.

Den 11-årige hannoveranerhingst Bøgegården's Graf's Stakkato DVH 974 e. Graf Top/ Stakkato har haft en succesfuld tilværelse hos familien Schmidt på Bøgegården igennem de sidste otte år. I avlen har hingsten haft flere hingste udtaget til hingstekåringen i Herning, lige som han er far til sølvmedaljehoppen Bøgegårdens Lady Gaga, der aflagde Danmarks bedste rideprøve i 2014 med hele 935 point.

Sportsligt har hingsten med succes gået championatsfinaler i Falsterbo, ved Bundeschampionatet i Warendorf, ved UVM på Zangersheide og ved DRF's championater i Odense, hvor han blev nr. 2 som 5-års og vandt som 6-års. Sidenhen har han fortsat udviklet sig under sin faste rytter Michael Aabo og har adskillige S-placeringer.

Ved et besøg i det sønderjyske fik springrytter Anne Hou Christensen mulighed for at prøve Bøgegården's Graf's Stakkato og mistede omgående interessen for den hest, hun ellers skulle ud at prøve med køb for øje. Graf's Stakkato solgte sig selv igennem sin store ridelighed og høje uddannelsesniveau. Derfor endte det med, at hingsten blev solgt til familien Christensen i Bjerringbro.

Familiens interesse for springheste er oprindeligt udsprunget af Annes tid som succesfuld ponyrytter og derefter landsstævnerytter på stor hest. Sidenhen lagde Anne ridningen på hylden, fik en uddannelse og stiftede familie, men i mellemtiden blussede interessen for springheste igen op hos hendes forældre, som begyndte at investere i gode springhopper og føl af super springafstamning på Dansk Varmblods Elitefølauktion.

- Det har smittet af på Anne, for efter 14 års pause er hun igen blevet konkurrencerytter, og hele familien deler nu denne lidenskab, fortæller Annes far Jan List Christensen. Endvidere havde de en hest med til UVM på Zangersheide, og det første føl, de købte på Elitefølauktionen er udtaget til hingstekåringen i Herning.

Planen med Bøgegården's Graf's Stakkato er først og fremmest, at han skal være lærehest og konkurrencehest for Anne, der i det daglige trænes og hjælpes Morten Benentsen i  Veggerslev. Selv om Bøgegården's Graf's Stakkato har gjort det godt i avlen, har familien ingen intentioner om at starte hingstestation med ham og deres andre hingste.

Copyright Ridehesten.com
Anne Hou Christensen.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen