Glæde, dramatik og uvejr i første afdeling af DM

06-08-2021 20:25

Kristine Ulsø Olsen

25 seniorryttere var her til aften til start i første afdeling af DM for seniorer, som blev afsluttet med både dramatik og uvejr. Det blev erfarne ryttere som lagde sig i front af klassen med Linnea Ericsson-Carey helt i spidsen inden mesterskabet afgøres på søndag

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey og Singulas LS La Silla. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Adskillige tilskuere var her til eftermiddag og aften mødt op for at overvære første afdeling af seniorernes DM i springning hos Absolute Horses. 25 ryttere mødtes i en spændende tidsspringning hvor fejl omregnes til tid, som samtidig også afgør startrækkefølgen når der på søndag skal ride anden kvalifikation og finale. Da mesterskabet startede klokken 18.00 så vejret faretruende sort ud, men heldigvis lykkedes det at få 23 af rytterne igennem i tørvejr, mens de sidste to måtte ride et frygteligt regnvejr. Rikke Haastrup Kristensen var klassens sidste rytter på Casira e. Casino/Espri (opdr. Aksel Rasmussen) og efter en forrygende sæson for ekvipagen, var forventningerne store til dette mesterskab. Desværre misforstod de hinanden på spring nummer seks, og det sendte Rikke i en kolbøtte udover hovedet på hoppen, heldigvis kunne Rikke selv gå ud af banen. 

Copyright Ridehesten.com

Særdeles erfarne Linnea Ericsson-Carey, som til dagligt bor i Sverige, er i denne weekend vendt hjem for at ride seniormesterskabet for første gang i flere år. Med hingsten Singular ls La Silla e. Chapultepec La Silla/Stakkato fløj hun fejlfrit over springene på den krævende bane og fik stoppet tiden i 86,38 sekunder. Jublen blandt publikum brød ud og det samme for Linnea som roste den 15-årige velspringene hingst for at have sprunget helt forrygende.

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste år lykkedes det Lars Nørgaard Pedersen at vinde det danske mesterskab på avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graff's Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Jørgen og Stina Schmidt) og efter dagens kvalifikation, så er der endnu et mesterskab indenfor rækkevidde for makkerparret. Som en af klassens sidste ekvipager viste 9-årige Gladiola overskud på springene, som resulterede i en nulrunde i tiden 88,19 sekunder og direkte inden på andenpladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Bak Andersen har taget turen fra Tyskland og medbragt to heste til dette mesterskab. Mens det ikke lige var dagen for ham og Bartholomaeus 2 e. San Patrignana Corrado/Caletto I, så var heldet derimod mere med ham og vallakken Calvin 115 e. Castelan 3/Colman, som med en fejlfri runde i tiden 88,30 lagde dem ind på tredjepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen og Calvin 115. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det lykkedes både Renee Uvlsbjerg og Kristian Skovrider at ride fejlfrit på dagens 150 cm bane, som placerede dem som nummer fire og fem. På sjette- og syvpladsen fulgte Tina Lund som trods nedslag red så hurtigt at det alligevel blev til placeringer.

Nu venter anden kvalifikation samt finalen for både ung- og U25-rytterne i morgen, mens det først er junior- og seniorrytternes tur på søndag.

Se alle start – og resultatlister HER samt klassens resultat HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen