Astrid Ø. Sørensen
Mange rideklubber kæmper med at få nok starter til deres stævner, men for nordjyske Han Herred Hestesportsklub gælder det omvendte problem. Fra i morgen og frem til på søndag afholder de distriktsstævne i springning, hvor der rides fra morgen til aften på klubbens store opvisningsbane. Tilmeldingsfristen udløb i fredags, men allerede flere dage før det måtte klubben lukke for tilmeldinger.
– Det er helt vildt at have sidste tilmelding i fredags og så skulle lukke for tilmelding så tidligt. Det har vi ikke prøvet før, der bliver fuldt hus og kommer virkelig tryk på, men det skal nok gå godt, lyder det fra Trine Henriksen, som er formand i klubben og med til at arrangere stævnet.
Om fredagen, hvor stævnet starter ved middagstid, er der omkring 160 starter, og både lørdag og søndag er der over 200 starter. Mens der om fredagen og lørdagen er almindelige C-klasser fra LB1*-MB2*, afvikles om søndagen Distrikt 14 Holdmesterskabet i springning for hhv. pony og hest. Her er hele 11 ponyhold og 15 hestehold tilmeldt med fire ryttere på hvert hold, der skal dyste om mesterskabet i det nordjyske distrikt.
Hvorfor så mange starter?
I uge 35 i år stod Han Herred Hestesportsklub for første gang bag et landsstævne i springning, hvor der desuden var en afdeling af Walber Cup (kvalifikation til finalen i DRF-holdmesterskabet for springning, heste). Trine Henriksen tror, at det har været med til at udbrede kendskabet til klubben og dens faciliteter:
– Vi så mange nye ryttere til landsstævnet for nogle uger siden; de fik øjnene op for klubben, og nogle af dem kommer igen. Der er langt til Nordjylland, men vi oplever, at der kommer en mentalitet af, at ryttere gerne vil køre vejen til Han Herred, når stævnerne er velafviklede, siger formanden og fortsætter:
– Vi har investeret massivt i vores faciliteter, hvor vi har fået lavet Walber Ebbe-Flod baner på både opvarmnings- og opvisningsbanen – det betyder meget for rytterne, at den slags er i orden.
Få et overblik over klubbens stævneplads og baner:
Derudover er et andet bud på klubbens popularitet, ifølge Trine, den hyggelige stemning på stævnepladsen, der bl.a. sikres af det fleksible sekretariat og de hårdtarbejdende frivillige:
– Vi har en god base af frivillige, der rent faktisk ligner, at de er glade for at være på arbejde; det er med til at sikre en god stemning. De frivillige lægger utroligt mange timer i klubben og fortæller bl.a., at de er glade for det fællesskab, der opstår i kulissen bag stævnet – på den måde bliver det også nemmere at engagere nye frivillige. Det er både folk fra rideklubben, forældre og tidligere medlemmer, som gerne hjælper til – og nogle af dem, som var med til at grundlægge klubben i 1979, giver faktisk stadig en hånd med en eftermiddag eller to ifm. stævnerne. Det er ret fantastisk, slutter Trine Henriksen.
Se start- og resultatlister fra stævnet her.