Gerrit Nieberg vandt Rolex Grand Prix i Aachen

04-07-2022 09:04

Annika Knudsen Lorentsen

40 topryttere mødtes i går i den prestigefyldte Rolex Grand Prix ved CHIO-stævnet i Aachen, og det blev til tysk hjemmebanesejr, idet Gerrit Nieberg sikrede sig den bedste placering efter en spændende omspringning

Copyright Ridehesten.com
Rémi Corpataux, ledende direktør Rolex Deutschland GmbH, Laurence Gros og ALRV præsident Stefanie Peters lykønsker Gerrit Nieberg. Foto: CHIO Aachen/Michael Strauch
Nyheden fortsætter efter annoncen

To svære runder mødte rytterne i den 160 cm høje Rolex Grand Prix i Aachen, og det blev en særdeles spændende afgørelse, idet fem ekvipager red sig til en plads i omspringningen, hvor det hele skulle afgøres. 

I omspringningen red tyske Gerrit Nieberg, britiske Scott Brash, belgiske Nicola Philippaerts, tyske Daniel Deusser og amerikanske McLain Ward. Efter fem gode omspringningsridt stod det klart, at det blev til tysk hjemmebanesejr, idet Gerrit Nieberg med Ben 432 red fejlfrit og hurtigst rundt i omspringningen. 

– Jeg spurgte min kollega under opvarmningen om jeg kunne lave vendingen til dobbeltspringet, og han sagde, ja du kan gøre det. Så det gjorde jeg og det var godt, fortæller Gerrit og fortsætter: 

– Det er stadig uvirkeligt. Jeg forventede ikke, at det ville ske, og det er en drøm der går i opfyldelse for mig. Det var en fantastisk og utrolig følelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til britiske Scott Brash, som ligeledes red fejlfrit og hurtigt, og han fortæller, at han er særdeles tilfreds med sin hest Hello Jefferson. 

– Om jeg er glad eller skuffet? Begge dele. Jeg er meget tilfreds med Jefferson. Han var fantastisk og han gjorde alt jeg bad ham om og mere. Desværre vandt vi ikke på grund af ham der står på min højre side. Han gør det sværere og sværere for mig. Jeg tænkte på at tage vendingen indenom til dobbeltspringet. Jeg overvejede at gøre det, men dan Daniel ikke gjorde det, og han er virkelig god, tænkte jeg over det igen, og da jeg landede efter springet og så svinget til okseren, så tænkte jeg nej. Jeg vidste, at hvis Gerrit ville lave vendingen, så ville han vinde, og det gjorde han, og han gjorde det godt. Han fortjente virkelig sejren, fortæller den britiske rytter. 

Tredjepladsen gik til belgiske Nicola Philippaerts, fjerdepladsen til tyske Daniel Deusser og femtepladsen til amerikanske McLain Ward. 

Resultat fra Rolex Grand Prix.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner