Genåbning af idrætten vil styrke trivslen

18-02-2021 11:33

Annika Knudsen Lorentsen

Foreningsidrætten kan modvirke den stigende mistrivsel blandt børn og unge. Og det er allerede bevist, at aktiviteterne kan ske under corona-trygge og mere organiserede forhold. Derfor appellerer DIF til, at idrætten kommer med i den første genåbningsfase

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gevinsterne ved en fuld genåbning af foreningsidrætten er utallige. Corona-nedlukningen har nemlig betydet, at færre danskere dyrker motion, og at flere mistrives og føler sig ensomme.

– Der er ingen tvivl om, at en fuld genåbning af idrætten vil have store positive, samfundsmæssige gevinster – både for folkesundheden og den mentale trivsel. Men selvom vi glæder os til, at vi igen kan køre med fuld aktivitet, så er vi også realistiske ift. at genåbningen kommer til at ske i faser. Og her mener vi, at børne- og ungdomsidrætten bør prioriteres meget højt, fastslår Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF (Danmarks Idrætsforbund).

Helt konkret appellerer DIF til, at foreningsidrætten genåbnes for børn og unge – gerne op til 21 år – både indendørs og udendørs. Samtidig vil der være behov for en undtagelse fra forsamlingsforbuddet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Forsamlingsforbuddet på fem personer sætter i praksis en stopper for langt størstedelen af vores idrætsgrene. Derfor er der behov for en lempelse ift. foreningsaktiviteterne, konstaterer Morten Mølholm Hansen.

– Der er hårdt brug for, at børn og unge kan genetablere hverdagens fællesskaber, og vores mange frivillige ledere og ildsjæle beviste allerede i foråret, at de kan leve op til ansvaret med at indrette faciliteterne og aktiviteterne efter de gældende retningslinjer så det hele foregår under corona-trygge og organiserede forhold. Og dét er vigtigt i en tid, hvor presset for sociale oplevelser og hverdagsaktiviteter er stærkt stigende, fastslår han.

/Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen