Gemal: Bred trup frem mod Paris

06-07-2023 11:02

Annika Knudsen Lorentsen

I sidste uge var de danske pararyttere godt repræsenteret ved NM, og de takter som rytterne viste, lover godt frem mod næste års paralympiske lege i Paris. Her håber landstræner Astrid Gemal på et fortsat højt dansk niveau

Copyright Ridehesten.com
Astrid Gemal. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danske pararyttere sikrede sig medalje ved sidste uges NM i Drammen, hvor Danmark var repræsenteret af ret nye ekvipager. 

– De fem ryttere, som var til start ved dette års NM fik stort set medaljer i alle deres klasser. Det er selvfølgelig yderst tilfredsstillende, indleder landstræner Astrid Gemal og fortsætter: 

– De ekvipager vi havde valgt at tage med, er nye i mesterskabssammenhænge, dvs. ergarne ryttere på nye heste og forholdsvis nyklassificerede pararyttere, der aldrig har prøvet at ride på et landshold ved et mesterskab. Vi er i disse år ved at bygge en bred bruttotrup, så der er flere ryttere med mesterskabserfaring at vælge ud fra, når vi nærmer os Paris 2024. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen med Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændende udvikling
Dansk paradressur er inde i en spændende udvikling, og håbet er, at denne udvikling kan bidrage til at holde det høje niveau, som Danmark tidligere har vist ved store internationale mesterskaber. 

– Det er enormt spændende at være med til. Vi forsøger at skabe en kultur, hvor vi løbende optimerer heste og ryttere på flere parametre, samtidig med, at vi vægter styrken i et godt fællesskab med en sund konkurrenceånd. Jeg håber, at den gode udvikling fortsætter, så vi i Paris kan fortsætte de gode takter fra Tokyo og fra VM i Herning, understreger Astrid Gemal til slut.

Ved NM blev det blandt andet til en kür guldmedalje til Tobias Thorning Jørgensen individuelt, mens både Line Munk Madsen, Pia Wulff Jestrup og Line Thorning Jørgensen sikrede sig bronze i kür. For hold sikrede det danske parahold sig sølv, mens det også blev til individuelle medaljer i den individuelle Grand Prix.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen