Friske ponyryttere red stærkt i Boxen (video)

17-10-2019 19:31

Annika Knudsen Lorentsen

Første runde i Nord-Vest Box Cup for kategori 3-, 2- og 1-ponyere er afviklet i Jyske Bank Boxen, og de friske ponyryttere red til flotte stilkaraktere, hvorefter de bedste gav gas i en omspringning

Copyright Ridehesten.com
Malou Therese Mulbjerg Larsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nord-Vest Box Cup samler en række friske ponyryttere, som får lov at ride i det fantastiske set up, som der er her ved World Cup Herning. 

De unge ryttere skal prøve kræfter med at ride i den store arena inde i Jyske Bank Boxen, og det er en stor oplevelse for dem. 

Klasserne afvikles som stilspringninger, hvor Kristian Skovrider og Ulrik Kjær bedømmer ponyrytternes ridt. I omspringningen var beskeden klar fra Kristian til de ryttere som skulle dyste om sejren:

– Vi giver jer alle de samme stilkarakterer hvis bare I viser at I rider som om det er en omspringning. 

Det gjorde rytterne, og dermed var det fejl og tid der skulle afgøre klasserne.

Copyright Ridehesten.com
Malou Therese Mulbjerg Larsen og Stald Poppels Harmony. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Malou bedst hos kategori 3
Hos 3'er ponyerne opnåede Malou Therese Mulbjerg Larsen og Stald Poppels Harmony en flot stilkarakter på 8.4 i hovedrunden, og det gav dem en plads i omspringningen. Her red ekvipagen super stærkt og dermed sikrede de sig en sejr i dagens klasse. 

– Det var sjovt at ride i Boxen, det gik godt og jeg er rigtig glad, fortalte Malou umiddelbart efter det var afgjort at hun havde vundet. 

– Jeg glæder mig til i morgen og jeg håber selvfølgelig jeg kan gøre det godt igen.

Andenpladsen gik til Thilde Holm Nielsen med Riwerstown Blonde, mens tredjepladsen blev Sofie Thomassen med Korreborg's Mateus. 

Sascha leverede en hurtig omspringning for kat. 2
Ligesom hos kategori 3 ponyerne, var der fart over feltet ved 2'erne. Her red Sascha Meldgaard Mortensen på Lykkebogårds Braveheart en lynhurtig tid på 34.44 sekunder i omspringning, mens hun også var fejlfri. Det rakte til førstepladsen. Hør Sascha fortælle om dagens sejr i videoen nedenfor. 

På andenpladsen blev det Signe Skjellerup med Fenrose Harvest Dawn, mens tredjepladsen blev vundet af Mathilde Skovbjerg med My Little Milton. 

Copyright Ridehesten.com
Izabella Tardrup Frandsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Frisk pony vinder for kategori 1
Izabella Tardrup Frandsen og Play Misty For Me red den hurtigste omspringning og var samtidig den eneste fejlfrie, og dermed var sejren sikret. I videoen nedenfor kan I se et forsøg på et interview den dygtige vinder og den lidt friske pony. 

Andenpladsen gik til Caroline Riis Petersen med Tågerods Apaja, mens tredjepladsen gik til Laurids Haabendal med Tai Run.

Fakta om Nord-Vest Box Cup
Ved udvalgte C-stævner i perioden fra maj-oktober 2019 har rytterne kunne optjene point i LA2* og MB1*-klasser. Disse klasser er bedømt som stilspringninger, og derfor er den stilkarakter en ekvipage har opnået i en kvalifikationsklasse, de point de tager med i den samlede stilling. 

Startberrettiget i finalen er så de 15 bedste ekvipager i hver enkelt kategori, samt eventuelt ligeplacerede med 15. pladsen. 

Ryttere der har deltaget ved DRF-mesterskaber i indeværende kalenderår, kan ikke deltage. Desuden må rytteren maksimalt være rytterkategori 4, mens de samtidig skal have gennemført en klasse i sværhedsgrad 3 i kvalifikationsperioden. Hver rytter kan maksimalt stille med én pony i finalen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen