Fremtidens springhingste?

06-03-2015 10:34

Her til morgen er de 3-årige hingste blevet løssprunget som et led i kåringen. Det er lidt vanskelige betingelser for de unge hingste, men flere af dem klarede opgaven med godt overblik

Dagen i hal M ved hingstekåringen i Herning startede med løsspringning af 17 unghingste. Det er fjerde gang kåringskommissionen har set de unge hingste springe: første gang var ved forbesigtigelsen, dernæst ved træningen på Vilhelmsborg i midten af februar og nu to gange under kåringen i Herning.

Det er altid noget af en opgave for de unge hingste, at springe i fremmede omgivelser og i år var der herligt mange tilskuere til løsspringningen, men de fleste hingste klarede opgaven med godt overblik og en fin indstilling til opgaven. Og de fik også velfortjente klapsalver med på vejen af publikum. 

Dommerne har i dag skulle give karaktere for teknik og kapacitet, men det er ikke alene bedømmelsen i dag, som kommer til at ligge til grund for karakterene fortæller disciplinansvarlig Johnny Hansen, de tager deres observationer fra de tidligere løsspringninger med ind i overvejelserne.
Ved træningen på Vilhelmsborg var der god tid til at lade hingstene springe uden pres, og træningen benyttede dommerne også til at komme med anbefalinger til mønstrerne omkring managementet af springhingstene frem mod kåringen.

- Det har hingsteholderne taget godt imod, og jeg syntes vi har en god dialog med dem, og fordi de nu ved at springningen i dag ikke er helt så afgørende, så afvikler vi det også uden så meget stress, selvom vi i dag kom lidt under tidspres, fortæller Johnny. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen