Frandsbjerg investerer i Bøgegården Gladiola

30-09-2021 14:01

Annika Knudsen Lorentsen

Frandsbjerg Horses har købt halvdelen af den dobbelte danske mester, Bøgegården Gladiola som de nu ejer i samarbejde med Stald Bøgegården. De to stalde har desuden indgået et samarbejde omkring unghingsten Avatar Lox, ligesom de arbejder sammen omkring forberedelsen af flere af Frandsbjergs unghingste

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Frandsbjerg Horses, som drives af Søren Rasmussen og Tina Ladefoged Christensen, samt døtrene Kamilla og Katrine Ladefoged Rasmussen, har startet et samarbejde med Stald Bøgegården ved Stina og Jørgen Schmidt, samt sønnen Jacob Theodor Schmidt, omkring to springhingste, som nu er ejet af de to stalde i fælleskab. 

Den ene er avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), som i en alder af 9-år allerede har vundet Danmarks Mesterskabet to gange med Lars Nørgaard Pedersen i sadlen. 

– Vi har købt halvdelen af Bøgegården Gladiola, som jo har været redet af Lars siden den var 7 år med stor succes. Vi tror på hesten, den er kun 9 år gammel, den har vundet DM to år i træk og den er ved at få sit internationale gennembrud. Det bliver Lars, der skal ride den fortsat og vi mener bestemt, at det er en ekvipage, der er spændende frem mod VM i Danmark, fortæller Søren og fortsætter: 

– Nu har han redet den siden den var 7 år og det er altid lidt et sats at skifte rytter og han har jo gjort det særdeles fornuftigt med den i lang tid. Lars var jo uheldig at blive skadet frem mod EM i år, men ekvipagen har helt klart et stort potentiale og vi glæder os til at være en del af deres videre rejse. 

Unghingsten Avatar Lox ejes også i fællesskab
Frandsbjerg Horses købte Avatar Lox DWB e. Action Man Ask Z/Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/Joan Arler og Peter Børsen) på Dansk Varmblods Elitefølauktion og i foråret blev han godkendt til afprøvning med en helhedskarakter på 9 ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor han også blev udnævnt præmiehingst. Inden længe skal han gå 35-dages test og så er planen, at han skal bruges i avlen, samtidig med, at han bliver uddannet i unghesteklasserne. Det bliver ligeledes i samarbejde med Bøgegården, som nu ejer halvdelen af den lovende unghingst. 

– Den bliver på Bøgegården, hvor den jo har været i forbindelse med klargøringen til Hingstekåringen og nu til 35-dages testen, som den skal gå inden længe. Planen er, at de herefter går i gang med at ride mere på den og så skal den tilbydes i avlen med fersk sæd fra foråret. Vi har foreløbigt lavet en plan for den de næste 3 år, hvor det bliver Bøgegården og formodentligt Jacob Theodor Schmidt, der skal stå for ridningen af ham, forklarer Søren, som fremhæver hvor vigtigt det er for dansk springsport, at ryttere, avlere og hesteejere er gode til at samarbejde. 

– Jeg tror på, at vi skal fokusere på at være gode til at samarbejde. Det ser vi i dressur, hvor der er mange konstellationer med samarbejder på kryds og tværs, og det skal vi også blive bedre til i springsporten. Vi håber, at vi med det her samarbejde kan være med til at holde flere af de gode heste i Danmark. Vi ser jo, at mange af de dygtigste danske ryttere, sælger deres bedste heste og derfor bliver det aldrig helt til de store topresultater. Vi skal have tålmodighed og så tror jeg, at det handler om at uddanne nok heste til, at man både har nogle man kan sælge af og nogle man kan beholde til sporten selv. 

Foruden samarbejdet om de to hingste, så samarbejder de to stalde også omkring klargøringen af fire 2-års hingste, der er ejet af Frandsbjerg Horses og som er indkøbt på Dansk Varmblods auktioner. 

– Vi havde fire unghingste med til Bøgegården tirsdag. Planen er, at de skal trænes hos dem frem mod forbesigtigelsen. Vi ved endnu ikke, om vi stiller med 2, 3 eller måske alle fire, det kan vi først vurdere, når de har arbejdet med dem. Vi kunne ikke lige sortere nogle af de fire fra og mener, at de alle har et potentiale, som vi må afprøve her i forberedelserne, slutter Søren, som tirsdag var på Bøgegården, for at få styr på de sidste detaljer i forhold til deres nye samarbejdsaftaler. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen