Første danske finalist klar (VIDEO)

16-09-2016 15:17

UVM Zangersheide - Puh ha det var spændende, da Søren Møller Nielsen red på banen i klassen for 5-års heste - der var et krav til ham: en fejlfri runde

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Nielsen og Fendi Ask klar til finalen!

I klassen for 5-års heste havde vi to chancer for finaleplads i dag, efter Rikke Haastrup og Søren Møller Nielsen red fejlfrit for landsholdet med hhv. First Choice HT og Fendi Ask. En plads i søndagens finale ved UVM på Zangersheide kræver, for 5-års hestenes vedkommende to fejlfrie ridt i kvalifikationerne. 
Rikke Haastrups First Choice HT sprang med et vældigt overskud på banen, men desværre ramte skimlen en bom på en stor oxer, og det kostede Rikke en finaleplads. 

Der var derfor bundet mange forhåbninger og forventinger til Søren Møller Nielsens ridt på Fendi Ask. Han måtte overtage hesten med kort varsel, da hans hustru Karen Rohde i sidste uge styrtede af en hest hjemme på Stutteri Ask og brækkede kravebenet. Da Søren red på banen i dag var det blot hans tredje ridt på Fendi Ask, som vandt både championatsfinalen ved Odense Horse Show og DVs Unghestechampionat. Karen red også med Søren hele vejen i dag, og det var vi mange som gjorde. Han infriede alle forventninger og forhåbninger, og sikrede sig endnu en finaleplads ved UVM.

Desværre lykkedes det ikke at få dansk deltagelse i finalen for 7års heste. Kathrine Nielsen og Pontiac Nørgaard var så tæt på, da hun slutted epå en samlet 42. plads - 40 ekvipager gik i finalen. 

Se resultatet af klassen HER

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen