Forrygende niveau ved landsstævnet i Vallensbæk

07-05-2017 21:04

Få bare få uger siden sprang Sportsrideklubben Vallensbæk til med kort varsel og fik sat alle sejl til for at få et landsstævne op at stå. Tredje og sidste konkurrencedag fuldendte i dag stævnet, hvor Anne Troensegaard og Cathrine Dufour var i særklasse

Det var noget af en blanding som de danske vejrguder sendte afsted mod Vallensbæk i dag. Dagen startede med sol, så overskyet og regnvejr, mens dagens sidste ekvipage fik lov til at ride i flot solskin her til aften. 

Der er bare små to uger siden af Vallensbæk kom ind fra sidelinjen og overtog landetstævnet som oprindeligt skulle være afholdt i Frederiksværk som desværre på det tidspunkt var ramt af kværke, men dog er ophævet fra karantæne igen. 

Vallensbæk formåede at samle alt hvad der kunne samles for at afholde et landsstævne under deres fantastiske omgivelser. Det var noget som også blev rost af de forskellige ryttere, blandt andet OL-deltager Cathrine Dufour som efterfølgende kunne udtrykke sin glæde til Ridehesten.com 
- Forholdene på SIV har virkelig været gode. Hamrende gode baner, lækre omgivelser og top fin stemning. Jeg håber meget, at vi i fremtiden får lov til at komme til endnu flere og større stævner på det lækre anlæg, som klart har internationalt format, fortalte Cathrine.

Dagens første var MB2 og her blev det til en sejr for Anne Troensegaard og den store velgående Fürstenblick e. Fürstenball/Bernstein (opdr. Hanne Nielsen) da ekvipagen blev belønnet med 70,855%, tæt forfulgt af andenpladsen som blev indtaget af Anne-Sofie Nilausen på Elverhøjs Sakharov e. Blue Hors Zack/Amiral (opdr. Stutteri Elverhøj) med 70,592%. Nummer tre blev Marie Rune på på Engbjerggårds Black Magic e. Blue Hors Hotline/Hohenstein EH (opdr. Bitten Beck Jeppesen) med 69,803%.

Med sin UVM-stjerne blev det til endnu en førsteplads for Anne Troensegaard som med Kipling e. Hofrat/Hohenstein EH (opdr. Peter Christensen) vandt dagens MA1 med 70,556% og derved kunne Anne afslutte en fantastisk weekend som har budt på flere placeringer. Andenpladsen gik til Sanne Svendsen på Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/Sidney (opdr. Henrik Wiborg med 70,000% mens tredjepladsen blev indtaget af Kathrine Springborg på Springborg Guyana e. Fürst Ramancier/Diamond Hit (opdr. Stutteri Springborg) med 69,907%.

Der var kun to ekvipager til start i dagens Grand Prix Special, som alligevel formåede at være særdeles tæt i placeringerne. Vinder af klassens blev Christina Søs Larsen på Heslegård's Romulus e. Heslegård´S Rubin/Heslegård'S Louis (opdr. Heslegård Stutteri) med 65,359%. Det var kun marginaler som skilte den tidligere verdensmester Anne-Grethe Törnblad fra førstepladsen, hun og hendes hjemmeavlede Sweet Simon e. Heslegård´S Rubin/Lavallo opnåede 65,327%. 

Dagens sidste klasse var i en liga helt for sig selv. To af danmarks mest lovende talenter, Cathrine Dufour og Nanna Merrald, tørnede nemlig sammen i Intermediare I. Det blev Cathrine Dufour som trak det længste strå, da hun sammen med Bohemian e. Bordeax/Samarant tryllebandt både publikum og dommere med et ridt som blev bedømt til 74,518%. Nanna Skodborg Merrald var dog lige i hælene på Dufour da hun indtog andenpladsen på Gørklintgårds Quater Boy e. Quaterback/Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) med 74,079 mens hun også red sig ind på tredjepladsen på Sådan Que e. Qauterback/Royal Diamond (opdr. Mike Andersen) med 69,474%. Ridehesten.com fangede efterfølgende Cathrine Dufour til et par kommetarer om weekendens tre sejre.
- Jeg er ovenud tilfreds med Bohemians fantastiske præstationer denne weekend. Det var vores debut i både PSG og Inter I. Idag fik jeg en helt vildt god tur i Inter, og Bohemian arbejdede helt vildt godt. Han er en hest jeg forventer mig rigtig meget af i fremtiden - uden tvivl en kommende superstjerne.

Se alle resultater HER

Ridehestens fotograf var tilstede under alle dagens klasser. Se billederne i morgen!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner