Formidabel start i Le Mans for Nanna Merrald

12-02-2021 16:22

Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald har taget fire heste med til stævnet i franske Le Mans. Med sejr i både Intermediare på Gørklintgaards Quater Boy og i Prix St. George med Blue Hors Farrell, er det netop blevet til en godkendt debut på Blue Hors St. Schufro 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors Farrell

Som eneste danske dressurrytter er Nanna Skodborg Merrald i denne weekend til start i udlandet. Turen er denne gang gået til Le Mans i Frankrig, hvor Blue Hors-rytteren har medbragt Gørklintgaards Quater Boy, Blue Hors Farrell, Blue Hors St. Schufro og Blue Hors Zack.

I morges var Nanna til start på Gørklintgaards Quater Boy e. Quaterback/Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) i Intermediare B. Her blev det til en overbevisende sejr, da ekvipagen vandt klassen med 70,54% foran franske Pauline Vanlandeghem med 68,87%. 

Herefter var Blue Hors Farrell e. Fürstenball/ Dacaprio medvirkende til at det danske flag endnu engang blev hejst i Le Mans. I Prix St. Georg viste Farrell stor kvalitet gennem hele programmet, uden øvelsesfejl. Trods stor uenighed blandt dommerne med procenter lige fra 69% og til 76%, blev det til samlet 72.79% og en komfortabel sejr. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Blue Hors St. Schufro

Her til eftermiddag er Grand Prix-klassen begyndt med 25 startende, hvor Nanna er til start med både Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro og Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz. Netop St. Schufro debuterede i Grand Prix i januar sidste år, hvorefter hingsten pådrog sig en skade. I november meddelte Blue Hors at han var tilbage i topform og i dag var avlshingstens til start ved sit første internationale stævne. Dagens tur startede med flotte øgninger og traverser, hvor piafferne blev lidt fremadgående. Galopprogrammet var præget af lidt fejl, men kvaliteten hos den sorte hingst er ikke til at tage fejl af som i dag opnåede 67,45%. Følg klassens resultat HER.

– Jeg havde en super god tur på Farrell, fejlfrit og med et rigtig godt flow, fortæller Nanna fra Frankrig og fortsætter – Jeg synes at formen på St. Schufro var rigtig god, men der kommer nogle dyre fejl i dag. Der var også mange gode ting, men vi er lidt urutinerede på det her niveau og skal ud og øve lidt mere. 

Klokken 19.02 har Nanna og Blue Hors Zack starttid i Grand Prix som kan ses på ClipMyHorse.

Se ridtet på Blue Hors Farrell HER samt alle start - og resultatlister HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen