Forårsturen i Oliva er begyndt

11-03-2024 17:16

Flere danske ryttere var sidste uge taget til Spanien for at deltage i Mediterranean Equstrian Tour, der netop har skudt deres forårsstævne i gang. Det lykkedes blandt andet for Jessica Vinther Jensen, Clara Roehrmann og Karoline Sloth Kjær at ride sig til topplaceringer

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær og Billy Bud. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mediterranean Equstrian Tour (MET) er både i foråret og efteråret vært for en af de store internationale springbegivenheder, nemlig Spring MET og Autumn MET. Begivenhederne finder sted i Oliva i Spanien, og i sidste uge blev den første uge af Spring MET skudt i gang. 

Centro Ecuestre Oliva Nova danner rammer om det store stævne, og her er der både adskillige stævnebaner og et stort staldområde. Se billeder af det imponerende center her. 

Til start ved det store stævne var en række danske ryttere. Flere danske ryttere var til start i de 2-stjernede klasser, mens der var endnu flere at finde i de 1-stjernede klasser og en håndfuld ryttere i unghesteklasserne. 

En af de ryttere, der havde god succes ved stævnet, var Jessica Vinther Jensen. Allerede om torsdagen lagde hun og Cathora e. Cador/ Chap I ud med en andenplads i den 1-stjernede 135 cm-klasse. De sluttede på tiden 62,58, hvilket var blot et få millisekunder langsommere end det sejrende ridt, som havde en tid på 62,51 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Jessica Vinther Jensen og Cathora. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om lørdagen tog Jessica også en placering i toppen, da hun sammen med Stakki Blue PS e. Stakkato/ Chacco-Blue red sig til en andenplads i den tilsvarende klasse på 135 cm. I samme klasse opnåede Martin Dinesen Neergard en placering som nr. 5 med Disney Z e. Dimitri Z/ Numero Uno (opdr. Bækgaarden Youngsters Aps).

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard og Disney Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Clara Roehrmann havde om fredagen et succesfuldt ridt med I'M Special Ilse e. Casall/ Cormint, da hun red sig til en sejr i 110 cm-klassen foran 81 ryttere. 

I lørdagens 2-stjernede klasse på 145 cm lykkedes det også danske Karoline Sloth Kjær og Ambrosio d'Alcy e. Cabdula du Tillard/ Calvaro F.C. at  ride med om topplaceringerne. Her opnåede parret en placering som nr. 6 i feltet på 49 ryttere. Samme niveau formåede Karolin at holde om søndagen, denne gang med Billy Bud e. Cevin Z/ Vetcha i den 2-stjernede 140 cm-klasse, hvor hun ligeledes blev nr. 6. 

Flere danske ryttere red sig også til placering i top-10. Forårsturen i Oliva forsætter frem til d. 24. marts, og stævnet forløber derfor samlet over tre uger. 

Stævnets resultater

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen