Flotte ridt af Anne og Sanne i Verden

07-08-2014 10:47

Endnu to danske ekvipage har været i ilden i den indledende kvalifikation for 5-årige dressureheste ved UVM i Verden. Anne Troensegaard og Sanne Henningsen leverede flotte præstationer

Anne Troensegaard red den storrammede trakehner Litvinenko Sjælstofte e. Imperio/ Pidroneur (opdr. Annette Olesen og Søren Rasmussen) flot igennem kvalifikationsprogrammet i et godt tempo, der passer den store, unge hest. Travprogrammet var super flydende, og hesten bevægede sig med god takt og sving og viste en korrekt forlængelse af rammen i travøgningerne, om end den i den anden øgning sprang i galop. Skridten blev vist afslappet, over ryggen og med god tak og overtrædning og galoppen gennemsprunget og med gode tempovekslinger om end hesten mistede takten i den ene overgang til trav. Alt i alt en flot ridt redet med godt overblik og fine hjælpere. Resultatet for denne ekvipage blev 8,36 fordelt på karakteren 8,8 for trav såvel som skridt og 7,9 for både galop og eftergivenhed.

Næste dansker på banen var endnu en erfaren rytter, nemlig Sanne Henningsen, der har stor erfaring med championater og flere gange tidligere har været i finalen ved UVM. Sanne rider Gasolin e. Blue Hors Doolittle/ Tiberias, der er opdrættet og ejet Munkedal ApS. Sannes grundighed og erfaring skinnede igennem i hele programmet, der var præget af et godt overblik, meget præcis ridning med gode forberedelser af meget vellykkede overgange. Gasolin viste sig særdeles positivt, selv om travøgningerne forekom en anelse ilende og hesten trådte ud af banen i tilbagetrædning. Alt i alt en rigtig pænt ridt, der resulterede i 8,40 fordelt på 8,0 for trav, 8,4 for skridt og 8,6 for galop såvel som eftergivenhed.

Det er endnu usikkert, om de to danske ridt til 8,36 og 8,40 rækker til en direkte finaleplads, men foreløbigt ligger Sanne på en syvendeplads og Anne på en ottendeplads, og klassens tolv bedstplacerede ekvipager går direkte til lørdagens finale. Danmark har endnu Thomas Lassen og UNO Double Cream i vente, lige som der stadig mangler nogle danskavlede heste. 

I mellemtiden har endnu en tysk rytter lagt sig i spidsen. Det drejer sig om den skimlede hingst Belantis e. Benneton Dream/ Exposé redet af Beatrice Buchwald til intet mindre end 9,54. 

Følg klassens resultat HER og se ridtene på Clipmyhorse HER

Nyheden opdateres senere med nye billeder.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing