Flere Grand Prix-heste til Severo Jurado

25-06-2020 14:06

Da den unge spanske dressurrytter Severo Jurado Lopez blev verdenskendt, arbejdede han for danske Anne van Olst i Holland.  Nu genopblomstrer deres gamle samarbejde, og Severo og fået Grand Prix-hesten Fendi T i ridning for Van Olst

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado i finalen ved CHIO Aachen i 2013 med Negro-sønnen Umberto. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.

I sine år hos Anne van Olst i Holland fik spanske Severo Jurado en forkærlighed for heste efter den DV-kårede KWPN-hingst Negro e. Ferro. Mange af de topheste, han red dengang, var efter Negro eller havde Negro som morfar, og hans begejstring for Negro-afkom har holdt ved under hans tid i Danmark, hvor han også har både avlet og erhvervet sig flere Negro-afkom.

Copyright Ridehesten.com
Severos internationale succes i 2013 var også en cadeau til Anne van Olst som træner. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.

Anne van Olst har fortalt til Eurodressage, at hun og hendes mand Gertjan altid har haft en god kontakt til Severo i Danmark, og nu har de sat den 10-årige KWPN-vallak Fendi T e. Negro/ Lester i ridning hos Jurado Dressage for videre træning og udvikling. Det er Van Olsts unge engelske stjernerytter, Charlotte Fry, der hidtil har redet hesten.

Severo fortæller i dag: – Jeg er rigtig glad for at have fået Fendi i stalden. Han er lige ankommet, så nu skal jeg afprøve ham og lære ham at kende, inden jeg kan lægge videregående planer.

Copyright Ridehesten.com
Et dugfriskt billede af Severo Jurado Lopez og Fendi T i formiddagens træning. Foto: Privat.

Severos enorme popularitet i Danmark og i udlandet har gjort, at han har haft gode heste helt fra starten med sin egen virksomhed den 1. maj i år, og der kommer løbende nye, gode heste til. En af de seneste er den 8-årige tyskkårede hingst Don Juan's Duvetico e. Don Juan de Hus/ Davignon, der som 4-års blev erhvervet af det svensk/danske par, Charlotte Haid-Bondergaard og Rasmus Bondergaard. Severo fortæller, at Duvetico udvikler sig godt, og han glæder sig til snart at kunne dele noget mere om denne lovende hingst.

Copyright Ridehesten.com
Severo og Duvetico i daglig træning. Foto: Privat.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen