Flere danskere med drømmestart ved UVM (video)

23-09-2021 17:58

Annika Knudsen Lorentsen

Både Jacob Theodor Schmidt og Karen Møller Rohde har haft stor succes ved UVM i dag, hvor de var fejlfrie med alle deres heste i den første kvalifikationsklasse. Flere andre danske ekvipager kom ligeledes fejlfrit i mål og i alt blev der leveret ti fejlfrie runder fra den danske lejr, hvorfra både Adam Sparlund Olesen og Jacob Theodor Schmidt fortæller, at de glæder sig til endnu en dag i morgen

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Syvhøjegårds Unforgetable S DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

33 danske ekvipager har været til start i dagens første kvalifikation ved UVM sammenlagt over de tre årgange. I alt lykkedes det ti af disse ekvipager at komme fejlfrit i mål og det har derfor været en særdeles succesfuld start for det danske team på årets Verdensmesterskaber for Ungheste i springning på Zangersheide i Belgien. De øvrige danskere kæmpede ligeledes flot på de svære baner og mange kom i mål med blot et enkelt nedslag. Se  navnene på alle de danskere, der i dag har redet fejlfrit i boksen nederst. 

Philippa Wildfang Linde red dagens bedste placering hjem, idet hun sluttede på en fornem 11. plads i 6-års klassen i sadlen på Kristal e. Callahan VDL/Concorde. 

Jacob Theodor: – Jeg er rigtig glad
En af de ryttere, der startede dagen ud med to flotte fejlfrie runder i sadlen på de to heste, han har medbragt, var unge Jacob Theodor Schmidt.

Nu krydser jeg fingre for, at det også vil gå godt i morgen [Jacob Theodor Schmidt]

Den bare 17-årige dansker fra det sønderjyske formåede først at ride fejlfrit på den 5-årige Bøgegårdens Gladiator e. Bøgegården Gladiola/Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), mens han lidt senere igen red fejlfrit, denne gang i sadlen på den 6-årige Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/San Patrignano Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz).

– Jeg er rigtig glad for de to nulrunder. Jeg vidste godt, at jeg havde to gode heste med, men jeg ved også godt hvor svært det er hernede med de svære baner, fortæller Jacob og fortsætter: 

– Så jeg er rigtig glad og nu krydser jeg fingre for, at det også vil gå godt i morgen. 

Begge hingste, som Jacob har med sig i Belgien, er kåret i Dansk Varmblod og en del af den trup, som avlsforbundet har udtaget til at repræsentere sig ved året UVM. Se video af Jacob og Unforgetable nedenfor.

Det var måske ikke den flotteste tur, da hun var meget spændt og trykket af omgivelserne, men hun er heldigvis så forsigtig og opmærksom, at det gik [Adam Sparlund Olesen]

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og Abba. Foto: Ridehesten.com/Anne Boe Østergaard

Adam Sparlund: – Nu glæder vi os bare til i morgen
En af de ryttere, der også har to heste med på Zangersheide er Adam Sparlund Olesen, der er beriderelev hos Lykkegaard ApS ved Jesper Haastrup Kristensen. Adam red fejlfrit i mål på den 5-årige Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard ApS), mens han i 6-års klassen var til start med den velspringende Louisiana H e. Balou/Louvre S (opdr. Bodil Hellmers). 

Louisiana og Adam kom rigtig hurtig rundt på banen, men et uheldigt nedslag sidst på banen i anden fase, betød, at ekvipagen mistede en placering i den øverste del af det foreløbige resultat blandt de 6-årige heste. 

– Jeg er glad for, at Abba var nul. Det var måske ikke den flotteste tur, da hun var meget spændt og trykket af omgivelserne, men hun er heldigvis så forsigtig og opmærksom, at det gik. Louisiana sprang rigtig godt, hun havde desværre bare en ærgerlig bom i omspringningen, men jeg synes virkelig, at hun sprang godt, så nu glæder vi os bare til i morgen, fortæller Adam. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Cassado Ask. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Karen Rohde fejlfri på sine tre ASK-heste
Karen Møller Rohde må siges, at være den danske rytter, der har haft allerstørst succes i dag, idet, at hun har redet fejlfrit med alle de tre heste, som hun har med ved mesterskabet. 

Det gælder både den 5-årige Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask), den 5-årige Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz) og den 6-årige Cassado Ask e. Casall/Corrado 44 (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund). 

Succes for Syvhøjegård
Syvhøjegård kan også gå meget veltilfredse i seng i aften, for de to heste, som de har med, kom begge fejlfrit igennem banerne i dag. Den ene var Syvhøjegårds Unforgetable S DWB, der som nævnt, var fejlfri med Jacob Theodor Schmidt i sadlen. 

Den anden er den 5-årige Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II (opdr. Niels Osterland), som blev flot redet af Katrine Højholt.

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Mark Jensen og Rådbjerg's Bahia. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Bjarne Mark Jensen bedste dansker i 7-års klassen
I 7-års klassen lykkedes det desværre ingen danske ekvipager at komme fejlfrit i mål. Bjarne Mark Jensen var dog tæt på med Rådbjerg's Bahia e. Baloubet du Rouet/Coronado II (opdr. Toni A. Paust).

Et uheldigt nedslag i omspringningen holdt denne ekvipage ude af placeringerne i dagens klasse.

Se alle resultater fra klasserne HER.

Fakta
Dagens bedste danske resultater

Nedenfor kan I danne jer et overblik over danske ryttere, der i dag har redet fejlfrit, ligesom I kan læse mere om hver enkelt runde fra dagens tidligere live-opdatering HER

5-års

  • Adam Sparlund Olesen med Abba
  • Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Gladiator
  • Karen Møller Rohde med Evolution
  • Katrine Højholt med Syvhøjegårds Footloose
  • Karen Møller Rohde med Farino Ask
  • Christian Tang Nielsen med Twilight

6-års

  • Jacob Theodor Schmidt med Syvhøjegårds Unforgetable S DWB
  • Philippa Wildfang Linde med Kristal
  • Christina Nielsen med QH Luna Santo Antonio
  • Karen Møller Rohde med Cassado Ask
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen