Flere danske føl på auktion

09-07-2024 09:18
Avl

Mens Dansk Varmblods første følauktion i år blev afholdt i weekenden, så er der også danskavlede føl på flere følauktioner i denne uge

Copyright Ridehesten.com
Jeronimo Langholt. Foto: Helgstrand Dressage
Nyheden fortsætter efter annoncen

I aften kl. 19.00 afsluttes Schockemöhle & Helgstrands internationale online spring- og dressurfølauktion, hvor kollektionen byder på flere danske føl.

Et af dem er hingsteføllet Ioniq Overskovlund e. Iron/ Blue Hors Don Schufro/ Racot fra Irene Dalum. Her er moderen til føllet, Davinia Overskovlund, A-hest i dressur og har gået Prix St. Georges. 

Endvidere er der fra Stutteri Greven ved Dorit Greve og Svend Skov Poulsen hingsteføllet Grevens Dragon e. Dynamic Dream/ BH First Choice/ Lauries Crusador xx. Føllets mormor er halvsøster til guldmedaljehoppen Grevens Sa'Va', der har været UVM-finalist samt individuel- og holdmedalje ved EM for juniorer i dressur.

Copyright Ridehesten.com
Højvangs Selma. Foto: Helgstrand Dressage
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hoppeføllet Højvangs Selma e. Sénégal de Fontaine/ Quaterhit/ Fürstenball, opdrættet af Gunnar Bennetsen, er af første årgang efter hingsten Sénégal de Fontaine, der er søn af den OL-aktuelle Wendy de Fontaine og Grand Prix-hingsten Springbank II VH. 

Der er mere præstationsblod at komme efter, idet hingsteføllet Jeronimo Langholt e. Jovian/ Bon Coeur/ Stedinger, der opdrættet af Bente Graasbøll og Ole Magnus Jensen, er trukket på en halvsøster til Charlotte Jorsts Grand Prix-vinder Zhaplin Langholt.

På fredag den 12. juli afsluttes oldenburgerforbundets online følauktion, og her byder kollektionen på i alt 23 dressurføl.

Nr. 1 i kollektionen er danskavlet, nemlig HP Enchanted e. Escamillo/ Bonds/ Apache, der er opdrættet af HP Horses og trukket på den kendte oldenburgerstamme  efter Gesine fra Paul Schockemöhle. Moderen HP Blossom er søster til de kårede hingste Vincello og Valentino, som begge er efter Vitalis. Oldemoderen Fasine er søster til hingste som bl.a. For Romance og Feinrich.

Copyright Ridehesten.com
HP Enchanted. Foto: Oldenburger Verband
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing