Flarup: Det var selvfølgelig ikke det vi håbede på

01-08-2021 07:07

Annika Knudsen Lorentsen

I nat, dansk tid, kæmpede Peter Flarup sig igennem den krævende terrænbane ved OL, og desværre indløb der undervejs nogle fejl. Nu sætter Peter ord på det ridt han havde med Fascination, og så ser han frem mod ridebanespringningen i morgen. Storbritannien var overlegne, og fører nu både den individuelle konkurrence, og holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Fascination viste mange gode takter undervejs på banen. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

63 ekvipager skulle i nat (dansk tid), forsøge at komme igennem den krævende terrænbane ved OL i Tokyo. Banen gav mange fejl, og 13 ekvipager endte da også med at udgå eller trække sig. Danske Peter Flarup og Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen), var blandt de ekvipager, der gennemførte, men det blev dog ikke uden fejl. 

– Vi havde egentlig nogle rigtig gode takter, og han starter rigtig godt ud. Den første fejl vi får, den sker simpelthen, fordi han trækker på et af de alternative spring. Der skulle jeg, i bagklogskabens lys, nok bare have ladet ham springe alternativet, men jeg havde lagt en plan, og den prøvede jeg at holde mig til, forklarer Peter, og fortsætter: 

– Det er jo et splitsekund det handler om, hvor man har mulighed for at reagere. Banen var virkelig intens, og selvom højden på forhindringerne ikke var uoverskueligt, så kommer der sindssygt mange fejl, på grund af banens udformning. Der var virkelig mange sving, og dermed mange steder, hvor man skal ride hesten op og ned i tempo. 

Copyright Ridehesten.com
Peter og Fascination i flot stil på terrænbanen i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

 Vi er selvfølgelig sindssygt skuffede lige nu, men om 2-3 måneder ser man helt sikkert anderledes på det. [Peter Flarup]

Manglede det mentale
Fascination er blot 10 år, og han er altså en af de yngre heste, der deltager ved OL i Tokyo. Fysisk var han i topform, men som Peter fortæller, så følte han ikke, at dens mentale overskud var der. 

– Han var i fin form, og konditionsmæssigt var han tip-top, og hans puls var også superfin, da vi kom i mål. Mentalt følte jeg bare ikke, at han havde overskuddet. På nogle af de svære spring, der går han som om, han aldrig har lavet andet, men han trykkede sig flere steder undervejs, blandt andet på grund af de rullende kameraer, der følger en rundt omkring på banen, og det kostede også koncentration, hvor han på nogle spring nærmest sprang helt sidelæns.

I mål kom ekvipagen dog, men med de strafpoint, der i dag blev samlet ind, har de nu 100,9 strafpoint, og er placeret som nr. 45. Under terrænspringningen var militaryhestene kørt ud til den flotte bane for en overnatning, således at de var tættere på banen, når de skulle i gang.

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination i gang med terrænbanen ved OL. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Fakta
Om Peter Flarup
  • 45 år
  • Dansk landstræner i military
  • Begyndte at ride som 12-årig
  • Kommer fra Viborg
  • Gift med Anne Flarup
  • Har deltaget ved EM otte gange
  • Har deltaget ved World Cup-finalen fire gange
  • Har redet UVM flere gange
  • Har redet VM fire gange
  • Har deltaget ved OL en gang før (2008)

– Vi er selvfølgelig sindssygt skuffede lige nu, men om 2-3 måneder ser man helt sikkert anderledes på det. Det var jo ikke det her, jeg havde skruet næsen op efter, og det var selvfølgelig ikke det vi havde håbet på. Havde det været et almindeligt stævne, havde jeg muligvis også opgivet undervejs på banen, men det gør man jo ikke ved sådan et mesterskab her. Nu gælder det ridebanespringningen, og her har vi lidt at rette op på, forklarer Peter,  som også fortæller, at det selvfølgelig også er stort, bare det at gennemføre ved et OL, selvom han havde håbet på mere.

– Fascination er tilbage i den stald, han først stod i, og så har vi dyrlæge i morgen, inden springningen i morgen aften (lokal tid). Det bliver dejligt at skulle på springbanen, og han virker super frisk og helt tip-top, og selvom han i dag, kom til at hænge lidt på den forhindring, hvor vi fik det andet stop. 

Copyright Ridehesten.com
Den foreløbige top-5 i den individuelle konkurrence.

Storbritannien i front
Både individuelt og i holdkonkurrencen er det Storbritannien, der fører, efter, at alle deres tre ryttere i dag formåede at ride terrænbanen fejlfrit. 

I den individuelle konkurrence er det Oliver Townend, der er bedst, med 23,6 strafpoint, mens det i holdkonkurrencen altså er Storbritannien, der samlet har 78,3 strafpoint. Andenpladsen i holdkonkurrencen foreløbigt er Australiens, og de har samlet 96,2 strafpoint. 

Michael Jung, som efter dressuren lå nummer et, fik i dag fejl på terrænbanen, som betød, at han måtte tilføje 11 strafpoint til sit resultat, og det betyder, at han samlet har 32,1 strafpoint inden springningen i morgen. 

Se hele resultatet HER.

Copyright Ridehesten.com
Britiske Oliver Townend fører den individuelle konkurrence. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner